Αρχική COVID-19 Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 για όλα τα εμβόλια – Δεν...

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 για όλα τα εμβόλια – Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το AstraZeneca

0
εμβόλιο, κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 34 ετών με διαθέσιμα και τα 4 εμβόλια κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. Ενώ, την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αλλάζουν τελικά.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34

Χαρακτηριστικά, ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι σήμερα άνοιξε  η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού.

Ενώ, το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 34 με όλα τα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει τους 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Το πρόγραμμα Ελευθερία προχωράει πολύ καλά

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις “Ελευθερία” και “Γαλάζια Ελευθερία“, οι οποίες όπως είπε προχωράνε “πολύ καλά”, κάτι το οποίο ξεκάθαρα, όπως πρόσθεσε “αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.00 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του “Our World in Data”.

Επιπλέον, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα με 17, 62% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ, όπως πρόσθεσε.

Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το AstraZeneca

Την ίδια στιγμή όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου, οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αλλάζουν τελικά.

Ενώ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί μετά το εν λόγω εμβόλιο, τις οποίες ανακοίνωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο ΕΟΦ.

“Από αυτές, οι τέσσερις εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι πρώτον, το όφελος υπερτερεί του κινδύνου. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα“, ανέφερε η Θεοδωρίδου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση