Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 2.000 κρούσματα – Σύντομα η απόφαση για χορήγηση Pfizer στους...

Λιγότερα από 2.000 κρούσματα – Σύντομα η απόφαση για χορήγηση Pfizer στους 12-15 ετών

0
εμβόλια - ασθένειες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λιγότερα από 2.000 είναι τα σημερινά νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας εξακολουθεί να παρουσιάζει πτωτική τάση. Παράλληλα, την απόφασή του για την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.517 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων κανένα  δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 395.094 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 27 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.036 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.82 (95%Crl: 0.27 – 1.61).

κρούσματα πορεία

Απόφαση για έγκριση χορήγησης Pfizer στους 12-15

Την ίδια στιγμή, την απόφασή του για την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Μάλιστα, σε περίπτωση που το εμβόλιο εγκριθεί θα είναι το πρώτο κατά της Covid που θα λάβει το πράσινο φως από τον EMA για να χορηγηθεί στους εφήβους στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Ο EMA θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα έκτακτης συνόδου της επιτροπής της φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (…) όσον αφορά τις παιδιατρικές ενδείξεις του εμβολίου Comirnaty”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει ήδη εγκρίνει την χρήση του εμβολίου για τους εφήβους 12-15 ετών.

Σταδιακή μείωση διασωληνωμένων

Παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων. Χαρακτηριστικά, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547, εκ των οποίων 62.3% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.391 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 250 (ημερήσια μεταβολή +28.87%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 244 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων θανάτων παραμένει υψηλός αλλά μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο 44 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid.

Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.916 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

κρούσματα ηλικία

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 για όλα τα εμβόλια – Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το AstraZeneca
Επόμενο άρθροΚοντά στο λιμάνι του μέλλοντος ο Πειραιάς: Ευρωπαϊκό έργο COREALIS