Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Τα εμβόλια mRNA “πιθανώς αποτελεσματικά” στην...

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Τα εμβόλια mRNA “πιθανώς αποτελεσματικά” στην ινδική μετάλλαξη

0
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα κατέγραψε σήμερα η χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή σταθερά πτωτική πορεία ακολουθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Παράλληλα, ένα αισιόδοξο νέο έρχεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς όπως ανακοίνωσε επικαλούμενος “υποσχόμενες ενδείξεις” τα εμβόλια Covid-19 της Pfizer και της Moderna ίσως είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ινδικής παραλλαγής του ιού.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.489 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Πιθανώς αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA στην ινδική μετάλλαξη

Επιπλέον, ένα αισιόδοξο νέο φέρνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος αναφέρει ότι τα εμβόλια Covid-19 της Pfizer και της Moderna ίσως είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ινδικής παραλλαγής του ιού.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής για τον εμβολιασμό των εγκύων, υπάρχουν “ελάχιστα δεδομένα“.

Επιπροσθέτως, ο ΕΜΑ αναθεώρησε τις συστάσεις για το εμβόλιο της Janssen, θυγατρικής της Johnson & Johnson, ζητώντας από τους γιατρούς να πραγματοποιούν αιματολογικές εξετάσεις σε όσους εμφανίζουν θρόμβωση ή θρομβοπενία εντός τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια ιιού φορέα, όπως αυτά της Janssen και της AstraZeneca, μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να οδηγήσουν σε θρόμβωση σε συνδυασμό με θρομβοπενία (χαμηλά αιμοπετάλια), μια διαταραχή του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο και χρήζει ειδικής ιατρικής αντιμετώπισης, όπως αναφέρει ο ΕΜΑ.

Σταθερά πτωτική πορεία στους διασωληνωμένους

Παράλληλα, συνεχίζεται η μείωση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707. Από αυτούς το 61.5% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.226 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +8.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 357 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, δραματική είναι για ακόμα μία ημέρα η καταγραφή νέων θανάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 70 συμπολίτες μας.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση