Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Σε 44 χώρες εντοπίζεται πλέον η ινδική μετάλλαξη

Κορονοϊός: Σε 44 χώρες εντοπίζεται πλέον η ινδική μετάλλαξη

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε 44 χώρες εντοπίζεται πλέον η ινδική μετάλλαξη, η παραλλαγή του SARS-C0V-2 που φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εξάπλωση του ιού στην Ινδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ειδικότερα, πρόκειται για την μετάλλαξη B.1.617, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο και την οποία ο Οργανισμός χαρακτήρισε ως παγκόσμια πηγή ανησυχίας νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εντοπίστηκε σε γενετικές ακολουθίες που είναι καταχωρισμένες στη βάση δεδομένων GISAID σε 44 χώρες και στο σύνολο των 6 περιφερειών του Οργανισμού. Ενώ, έχει λάβει ακόμα 5 αναφορές από επιπλέον χώρες για τον εντοπισμό της.

Να σημειωθεί ότι η χώρα που εμφανίζει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τη συγκεκριμένη παραλλαγή είναι η Βρετανία.

Ενώ, αποτελεί την 4η μετάλλαξη/παραλλαγή του ιού συνολικά που χαρακτηρίζεται ως αιτία διεθνούς ανησυχίας, μετά από τις μεταλλάξεις της Βρετανία, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής.

Είναι δηλαδή, ένα πιο μεταδοτικό, φονικό και ανθεκτικό σε εμβόλια στέλεχος και μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων, ειδικά σε χώρες και συστήματα υγείας που δεν είναι καλά προετοιμασμένα και γιαυτό είναι ένας από τους λόγους που η επιδημιολογική κατάσταση ξέφυγε στην Ινδία.

Στην τελευταία δε, περίπου 4.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα εξαιτίας της covid-19, ενώ ο συνολικός επίσημα καταγεγραμμένος απολογισμός ξεπερνά σήμερα τις 250.000 απώλειες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση