Αρχική COVID-19 Η ινδική μετάλλαξη πιο μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια

Η ινδική μετάλλαξη πιο μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δυσάρεστα νέα φέρνει η ινδική παραλλαγή του νέου κορονοϊού η οποία είναι πιο μεταδοτική ενώ μάλιστα φαίνεται να είναι ανθεκτική στα εμβόλια κατά της Covid-19, επιδεινώνοντας την έκρηξη της πανδημίας στην Ινδία, όπως προειδοποίησε χθες η δρ. Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το τραγικό της κατάστασης επιβεβαιώνει η καταγραφή του Σαββάτου. Χαρακτηριστικά, η Ινδία κατέγραψε το Σάββατο για πρώτη φορά μέσα σε 24 ώρες περισσότερους από 4.000 νεκρούς και περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί αυτοί οι επίσημοι απολογισμοί είναι υποτιμημένοι.

Παράλληλα, όπως ανέφερε και η Σουαμινάθαν, μια Ινδή παιδίατρος και ερευνήτρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η παραλλαγή B.1.617, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο, είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας που επιταχύνει την πανδημία που βρίσκεται εκτός ελέγχου στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να ταξινομηθεί από τον ΠΟΥ στη λίστα παραλλαγών που θεωρούνται πιο επικίνδυνες από την αρχική εκδοχή του ιού, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητάς της, της ικανότητάς της να υπερνικήσει τις άμυνες που παρέχει ο εμβολιασμός και λόγω των ποσοστών θνησιμότητας των προσβεβλημένων ασθενών, εκτίμησε η επιστήμονας.

Επιπλέον, όπως ανέφερε για “έχει μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μετάδοση και που μπορεί επίσης να την καταστήσουν ανθεκτική σε αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί μέσω εμβολιασμού ή φυσικής μόλυνσης”.

Ωστόσο, η παραλλαγή από μόνη της δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, η οποία φαίνεται να εφησυχάστηκε πολύ γρήγορα, επιτρέποντας “μαζικές συγκεντρώσεις”, πρόσθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση