Αρχική COVID-19 Η Ελλάδα αποστέλλει βοήθεια στην Ινδία -2η στην παγκόσμια κατάταξη

Η Ελλάδα αποστέλλει βοήθεια στην Ινδία -2η στην παγκόσμια κατάταξη

0
γγππ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την αποστολή βοήθειας στην Ινδία, που πλήττεται άνισα από την πανδημία του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, έχει μεριμνήσει η χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Η Ινδία, πλέον έρχεται 2η στην παγκόσμια κατάταξη κρουσμάτων σε απόλυτους αριθμούς καταγράφοντας επίσημα έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 18.762.976 κρούσματα. Ενώ, επί ημέρες “σπάει” το εθνικό της ρεκόρ από ημερήσια κρούσματα.

Ενώ, το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού Β.1.617 που θεωρείται ότι συντέλεσε λόγω της διπλής του μετάλλαξης, στο να χαθεί ο υγειονομικός έλεγχος στην Ινδία και κατά συνέπεια να φτάσει σε αυτό το σημείο ανάγκης, έχει εντοπιστεί σε 17 χώρες, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι από την επιστημονική κοινότητα, μέχρι στιγμής, θεωρείται “ στέλεχος ενδιαφέροντος” και όχι “στέλεχος ανησυχίας”, όπως αποκαλούνται τα πιο επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη.

Η Ελλάδα συνδράμει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU – είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία», αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαφήμιση