Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Έκτακτη σύσκεψη λόγω έξαρσης στο Μεσολόγγι

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Έκτακτη σύσκεψη λόγω έξαρσης στο Μεσολόγγι

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα καταγράφει σήμερα η χώρα μας, ενώ συνεχίζεται και η μείωση των διασωληνωμένων. Την ίδια στιγμή, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σήμερα καταγράφηκαν 2.461 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid 19, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 360.577 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.062 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε έξαρση τα κρούσματα στο Μεσολόγγι

Ενώ, την ίδια στιγμή στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι αρμόδιοι αποφάσισαν να κάνουν πιο εντατικούς τους ελέγχους και να ενισχύσουν τα διαγνωστικά τεστ.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά μεταξύ άλλων: “Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους”.

Συνεχίζεται η μείωση διασωληνωμένων

Παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των διασωληνωμένων, καθώς αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 737, εκ των οποίων 62.0% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.174 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 371 (ημερήσια μεταβολή -5.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 384 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, υψηλός παραμένει ο αριθμός νέων θανάτων, αλλά μικρότερος σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid.

Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.978 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση