Αρχική COVID-19 Κάτω από 2.000 παραμένουν τα κρούσματα – Στο “πράσινο” ο δείκτης θετικότητας

Κάτω από 2.000 παραμένουν τα κρούσματα – Στο “πράσινο” ο δείκτης θετικότητας

0
χάρτης ECDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κάτω από 2.000 παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας για ακόμα μία ημέρα, ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να παρουσιάζει πτωτική τάση. Παράλληλα, σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.905 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 396.970 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.013 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 540, εκ των οποίων 62.4% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.401 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -17.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 231 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, μικρή μείωση υπήρξε και στην καταγραφή νέων θανάτων το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο 39 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid.

Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.955 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Στο “πορτοκαλί” το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Παράλληλα, στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (14-27 Μαΐου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο “πορτοκαλί“, εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο “κίτρινο“.

χάρτης Ελλάδα κορονοϊός

Μικρότερος του 4% ο δείκτης θετικότητας

Επιπλέον, σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με “πράσινο“.

χάρτης ECDC

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση