Αρχική Επιστήμη Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη

0
κλιματική αλλαγή
Πηγή Εικόνας: sofokleousin.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια δίνει πιθανότητα έως 90% να προκύψει νέο ρεκόρ θερμότερου έτους στην ιστορία μέχρι το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 40% ο πλανήτης να γίνει τόσο καυτός τα επόμενα πέντε χρόνια που θα ξεπεράσει το όριο θερμοκρασίας το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει η κλιματική συμφωνία του Παρισιού.

Κατά συνέπεια αυτής της κατάστασης, ο Ατλαντικός θα συνεχίσει να παράγει πιο επικίνδυνους τυφώνες από ό,τι στο παρελθόν.

earth
Γη Εικόνα: gazette series

Τι να περιμένουμε μέσα στο 2021

Για το τρέχον έτος, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τα μεγάλα τμήματα της γης, στο Βόρειο Ημισφαίριο, 0,8 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστά από τις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμη, η ξηρασία των Νοτιοδυτικών ΗΠΑ θα συνεχιστεί.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015 έθεσε ως στόχο να συγκρατήσει τη θερμοκρασία σε μόλις μερικά δέκατα του βαθμού πιο ζεστή από ό,τι είναι τώρα.

Σε σχετική έκθεση αναφέρεται ότι υπάρχει πιθανότητα 40% τουλάχιστον ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια η θερμοκρασία να είναι 1,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τους προ-βιομηχανικούς χρόνους.

Ο κόσμος είναι ήδη 1,2 βαθμοί Κελσίου (2,2 βαθμοί Φαρενάιτ) πιο ζεστός από τους προ-βιομηχανικούς χρόνους. Πέρυσι, η ίδια ομάδα προέβλεπε πιθανότητα 20% να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο διπλασιασμός της εκτίμησης οφείλεται σε βελτιώσεις της τεχνολογίας που δείχνουν ότι η Γη «έχει πραγματικά θερμανθεί περισσότερο από ό,τι νομίζαμε ήδη», ειδικά στις ελαφρώς ελεγχόμενες πολικές περιοχές.

Με πληροφορίες της huffingtonpost.gr

Διαφήμιση