Αρχική Πολιτισμός “Τρίποντο” της Αθήνας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές – Ταινία για την ζωή...

“Τρίποντο” της Αθήνας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές – Ταινία για την ζωή του Αντετοκούνμπο

0
Μπακογιάννης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αέρας Χόλιγουντ φυσάει αυτές τις μέρες στα Σεπόλια λόγω των γυρισμάτων της ταινίας Greek Freak, με θέμα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του σούπερ σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, χθες το βράδυ της Τετάρτης, ο  Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το γήπεδο του Τρίτωνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό σετ για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

Με αυτή την ταινία και την αποφασιστική συνδρομή του Film Office του Δήμου Αθηναίων, η Αθήνα γυρίζει σελίδα και εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Τα βλέμματα των μεγάλων διαφημιστικών και κινηματογραφικών παραγωγών έχουν στραφεί στην ελληνική πρωτεύουσα που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο σκηνικό που φιλοξενεί κινηματογραφικά γυρίσματα σπουδαίων διεθνών παραγωγών.

Η προσέλκυση αξιόλογων ξένων παραγωγών ήταν πάντοτε στόχος

Η προσέλκυση αξιόλογων ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα και ειδικά στην Αθήνα, ήταν πάντα ένας στόχος που έμενε στο επίπεδο των προθέσεων και των ευχών.  Εταιρείες παραγωγών έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην ελληνική πρωτεύουσασκόνταφταν, όμως, πάνω στα γνωστά…γραφειοκρατικά εμπόδια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αθήνα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των μνημείων της, το κτιριακό της απόθεμα ακόμη και το κλίμα της για να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές.

Η πόλη έχανε έτσι και σημαντικά έσοδα που θα έδιναν “ανάσα” στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της, αλλά και τη δυνατότητα δωρεάν προβολής σε όλο τον πλανήτη.

ταινία Αθήνα

Ο Μπακογιάννης στα γυρίσματα της ταινίας

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας στο γήπεδο του Τρίτωνα.

Εκεί ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της Ελληνικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής, συνομίλησε με τον Αμερικανό παραγωγό της Disney και τον σκηνοθέτη και επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Δήμου της Αθήνας να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στην υλοποίηση της παραγωγής.

ταινία Αντετοκούνμπο

Η ταινία Greek Freak, ξεκίνησε τα γυρίσματα αμέσως μετά το Πάσχα και τα ολοκληρώνει προς τα τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, με ύψος δαπάνης που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώαπασχολεί 200 Έλληνες μέλη συνεργείου, εκατοντάδες βοηθητικούς ηθοποιούς και εξυπηρετείται από το Athens Film Office συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομική ζωή της πόλης που αρχίζει να ανακάμπτει από την Πανδημία.

ταινία Αντετοκούνμπο

Αποτελεί επίσης την πρώτη από μια σειρά μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών που θα χρησιμοποιήσουν τις τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η δεύτερη σεζόν της Τεχεράνης, η νέα ταινία του David Cronenberg και δύο επεισόδια της σειράς Jack Ryan.

Σημειώνεται ότι, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office)δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον Δήμο Αθηναίων υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) και βασικός στόχος του είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει. Μέσα  στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έχει συνδράμει στα γυρίσματα περισσότερων από 40 διεθνών και ελληνικών οπτικοακουστικών παραγωγών, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Διαφήμιση