Αρχική Ελλάδα iRantevou: Νέα υπηρεσία για τους πολίτες από το υπ. Εσωτερικών

iRantevou: Νέα υπηρεσία για τους πολίτες από το υπ. Εσωτερικών

0
taBLET
Εικόνα: UNSPLASH/Marek Levák
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη νέα υπηρεσία iRantevou Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή  στο δικτυακό τόπο του υπουργείου. Στόχος της είναι να κάνει την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με τους αρμόδιους υπαλλήλους των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών πιο απλή.

Οδηγίες

Συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας ο πολίτης μπορεί να:

  • Αναζητήσει την υπηρεσία για την οποία επιθυμεί να κλείσει ραντεβού
  • Ενημερωθεί για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του
  • Επιιλέξει την ημέρα και την ώρα που τον εξυπηρετεί
  • Ακυρώσει ή να μεταθέσει το ραντεβού του σε προσφορότερο χρόνο.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και της απρόσκοπτης λειτουργίας του,. Για την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη προχωρούν οι διαδικασίες αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στόχος του κ. Βορίδη είναι η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στην παρούσα φάση έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα οι Υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου που αποτελούν υπηρεσίες αιχμής. Δηλαδή τα τμήματα για τις γεννήσεις, τους θανάτους, τους γάμους. Όσοι πολίτες δεν είναι τεχνολογικά εξοικειωμένοι ή δε διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιούν τις… συμβατικές μεθόδους. Δηλαδή να κλείνουν το ραντεβού τους τηλεφωνικώς, καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 έως 13:00).

Διαφήμιση