Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Άδεια επείγουσας χορήγησης του Pfizer/BioNTech σε παιδιά 12-15 ετών

ΗΠΑ: Άδεια επείγουσας χορήγησης του Pfizer/BioNTech σε παιδιά 12-15 ετών

0
κορονοϊός παιδιά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την επέκταση της άδειας επείγουσας χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά COVID-19 σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) τη Δευτέρα στις ΗΠΑ.

Ενώ, αυτή η κίνηση εκτιμάται ως ένα “σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας” από την Τζάνετ Γούντκοκ, υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA.

Η τελευταία διαβεβαίωσε ότι ελέγχθηκαν διεξοδικά όλα τα δεδομένα και ότι αυτή η ενέργεια επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι της COVID-19, την ώρα που η εκστρατεία ανοσοποίησης στις ΗΠΑ σημείωσαν κάποια επιβράδυνση το τελευταίο διάστημα.

Η δοσολογία παραμένει ίδια με αυτή που χορηγείται στους ενήλικες.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη χώρα που προχώρησε στην έγκριση χορήγησης στους 12-15, αφού την περασμένη Τετάρτη ο Καναδάς είχε κάνει ακριβώς το ίδιο.

Την Τετάρτη, ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech για αυτό το ηλικιακό φάσμα.

‘Ετσι από την ερχόμενη Πέμπτη περί τα 20.000 φαρμακεία θα εκτελούν εμβολιασμούς σε άτομα 12-15 ετών, καθώς και παιδίατροι.

Ο λόγος έγκρισης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι ότι παρά το γεγονός πως τα παιδιά συνήθως νοσούν ήπια, ωστόσο μεταδίδουν κανονικά τον ιό σε όλες τις ηλικίες και επιπρόσθετα δεν έχουν φανεί οι μακροπρόθεσμες συνέπειες από τη νόσο στην ανάπτυξή τους.

Ο αντίστοιχος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αντίστοιχα.

Ενώ, οι παρασκευάστριες αναμένεται να έχουν δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τα παιδιά 2 ως 11 ετών από τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι τα 45% των Αμερικανών ενήλικων πολιτών έχει λάβει ήδη έστω μια δόση του εμβολίου και ο ρυθμός εμβολιασμού αυτή την ώρα αφορά περί τις 2,1 εκατ. δόσεις ανά ημέρα, σε σχέση με τις 3,3 εκατ. δόσεις ανά ημέρα στα μέσα Απριλίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση