Αρχική Διάστημα …Διαστημικό κρασί 1 εκατ. δολαρίων!

…Διαστημικό κρασί 1 εκατ. δολαρίων!

0
petrus
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κρασί αξίας 1 εκατ. ευρώ δημοπρατεί ο οίκος  Christie’s. Πρόκειται για γαλλικό οίνο, η ωρίμανση του οποίου έγινε κυριολεκτικά στο διάστημα!

Το Pétrus 2000, από το Μπορντό της Γαλλίας, βρισκόταν μαζί με άλλες δώδεκα φιάλες σε τροχιά γύρω από τη Γη. Για δεκατέσσερις μήνες συμμετείχε στη συγκεκριμένη διαστημική αποστολή, στο πλαίσιο έρευνας για τα αγροτικά και γεωργικά προϊόντα. Η δημοπρασία προφανώς απευθύνεται σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους λίαν… κραταιών βαλαντίων.  Αυτός, πάντως, που θα το αποκτήσει θα πάρει δώρο από τον οίκο Christie’s και μία έξτρα φιάλη της ίδιας σοδειάς. Το δώρο αφορά σε οίνο που ωρίμασε επί της Γης, ώστε  ο αγοραστής να γευθεί και να συγκρίνει και τις δύο εκφάνσεις της ίδιας ποικιλίας.

SPACECU wine
Εικόνα: SPACE CARGO UNLIMITED

Υψηλών προδιαγραφών πείραμα

Η διαδικασία της διαστημικής ωρίμανσης οργανώθηκε από την Space Cargo Unlimited. Η νεοφυής εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ανθεκτικών ποικιλιών μέσω στρεσογόνων και ιδιαίτερων συνθηκών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το προερχόμενο από το διάστημα κρασί αναδίδει μία ήπια και γοητευτικά ιδιάζουσα αρωματική γεύση. Μένει να την ανακαλύψει ο τυχερός που θα το αποκτήσει.

Διαφήμιση