Αρχική COVID-19 Ηλεκτρονικές βεβαιώσεις για τα τεστ Covid-19 από το gov.gr

Ηλεκτρονικές βεβαιώσεις για τα τεστ Covid-19 από το gov.gr

0
Κορωνοϊός: 7.486 νέα κρούσματα, 664 διασωληνωμένοι, 88 θάνατοι
Εικόνα: UNSPLASH/Mufid Majnun
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διαθέσιμες μέσω του gov.gr θα είναι πλέον οι βεβαιώσεις διαγνωστικοί ελέγχου κορονοϊού Covid-19. Πρόκειται για μία ακόμη εφαρμογή που τίθεται σε ισχύ από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. To gov.gr θα χορηγεί τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού, καθώς και τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε. Είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό. Το έγγραφο μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. Οι δύο βεβαιώσεις υλοποιήθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης – ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Εξυπακούεται ότι οι βεβαιώσεις αφορούν στα τεστ που διενεργούνται στα εξειδικευμένα διαγνωστικά εργαστήρια. Δηλαδή τα μαριακά (PCR) και τα rapid tests.

Ηλεκτρονική σφραγίδα και QR code

Οι βεβαιώσεις διατίθενται από το gov.gr, στην ενότητα «Υγεία και Πρόνοια» και την υποενότητα «Κορονοϊός COVID-19». Φέρουν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης (QR code) και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ μετά την είσοδό τους θα κληθούν να καταχωρήσουν και τον ΑΜΚΑ τους.
Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των βεβαιώσεων είναι η καταχώρiση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών Cοvid-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από έναν διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση