Αρχική COVID-19 Covid-19: Μέτρα οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις από την κυβέρνηση

Covid-19: Μέτρα οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις από την κυβέρνηση

0
coffeeshop
Εικόνα: UNSPLASH/Brooke Cagle
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες κλάδους λόγω Covid-19 εξήγγειλε η κυβέρνηση. Έμφαση δίνεται στην εστίαση, τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους και τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως οι δικηγόροι.

Eστίαση

Έως τώρα έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις για την επιδότηση στην εστίαση. Οι πρώτες 400 αιτήσεις εκκαθαρίστηκαν ήδη. Οι υπόλοιπες θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες. Αυτό ανέφερε (OPEN) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα. Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι επιχειρήσεις εστίασης που έχουν μείωση τζίρου 30% το 2020 σε σχέση με το 2019 μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους. Μέσω της ειδικής πλατφόρμας όπου θα περιληφθούν τα στοιχεία, θα γίνεται και η ενημέρωση για την καταβολή των χρημάτων. “Πρόκειται για επιδότηση και όχι επιστρεπτέα» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί σύντομα και πρόγραμμα ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών. Θα αφορά τις πληγείσες επιχειρήσεις, πλην εστίασης, που έμειναν κλειστές τον Απρίλιο. Το πρόγραμμα θα είναι ύψους 130 εκατ. ευρώ με 100.000 επιχειρήσεις-αποδέκτες. Η ενίσχυση θα κυμαίνεται από 1.000 έως 4.000 ευρώ, ανεξαρτήτως τζίρου.

gym
Εικόνα: UNSPLASH/Humphrey Muleba

Γυμναστήρια – Παιδότοποι

Η πλατφόρμα για την επιδότηση σε γυμναστήρια και-παιδότοπους ανοίγει 28-30 Μαΐου. Για τους συγκεκριμένους κλάδους δεν τίθεται θέμα μείωσης τζίρου. Όλοι καθίστανται δικαιούχοι. Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν 4.000 ευρώ και όσοι έχουν από 9 και άνω εργαζόμενους, 17.000 ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων ανέρχεται συνολικά στα 20 εκατ. ευρώ.

Δικηγόροι

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται η εκκίνηση του προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων. Ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 16 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα της επιδότησης θα αφορούν σε έργα για την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των δικηγορικών γραφείων. Και αυτό για να ανταποκριθούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση