Αρχική COVID-19 Η φετινή Eurovision θα είναι η πιο περίεργη – Το πείραμα για...

Η φετινή Eurovision θα είναι η πιο περίεργη – Το πείραμα για την μετά covid εποχή

0
Eurovision 2021 covid 19
Εικόνα: eurovisionfun.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, θα είναι αδιαμφησβήτητα ο πιο περίεργος που έχει ποτέ διεξαχθεί και για αυτό φυσικά οφείλεται η πανδημία του κορονοϊού που έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Με 3.500 οπαδούς live η φετινή Eurovision

Ο 65ος διαγωνισμός θα έχει χωρητικότητα 20%, και θα φιλοξενήσει μόλις 3.500 οπαδούς, οι οποίοι μάλιστα θα κάθονται, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Παράλληλα, δύο μικρότερες αίθουσες στο συγκρότημα έχουν χωρητικότητα 6.000 και 4.000 ατόμων αντίστοιχα, ιδανικές για τις αντιπροσωπείες και τα κέντρα Τύπου.

Σημειώνεται ότι, για την διενέργεια του διαγωνισμού επιλέχτηκε το Ahoy Arena του Ρότερνταμ, το οποίο είχε επιλεχθεί και πέρυσι ως αρένα για το διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2020, ο οποίος εν τέλη δεν πραγματοποιήθηκε.

Το Ahoy Arena του Ρότερνταμ αποτελείται από τρεις αίθουσες με την μεγαλύτερη να είναι χωρητικότητα 15.000 ατόμων και το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU).

AHOY ARENA
Εικόνα: ahoy.nl

Το πείραμα για την μετά covid εποχή

Παράλληλα, ο φετινός διαγωνισμός Eurovision θα αποτελέσει μέρος μιας σειράς δοκιμών για να δει πως μπορεί να πραγματοποιήσει και άλλα μεγάλα γεγονότα στο μέλλον με ασφάλεια η Ολλανδία.

Το πείραμα “Fieldlab” της Ολλανδίας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όπως πιστεύουν οι διοργανωτές του μεγαλύτερου διαγωνισμού τραγουδιού, οι οποίοι μάλιστα σχεδιάζουν ένα ευρύ φάσμα μέτρων ελέγχου.

Μάλιστα, οι Ολλανδοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει πειραματικά φεστιβάλ, συναυλίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες και συνέδρια, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη συγκέντρωση που διεξάγεται κάτω από το πανό του “Fieldlab”.

Τα φετινά τραγούδια

Παράλληλα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν ηχογραφήσει ήδη τα τραγούδια τους σε περίπτωση που νοσήσουν και δεν μπορούν να ανέβουν στην σκηνή.

Ωστόσο, το πιο ασυνήθιστο είναι ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι που θα επιστρέψουν θα ερμηνεύσουν ένα διαφορετικό τραγούδι από αυτό που είχαν προγραμματίσει για την εκδήλωση του 2020.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση