Αρχική Περιβάλλον Το Κάπρι της Ιταλίας απειλείται από παράνομη αλιεία και συμφόρηση σκαφών

Το Κάπρι της Ιταλίας απειλείται από παράνομη αλιεία και συμφόρηση σκαφών

0
μύδια
Εικόνα: Italian Finance Police/Handout via REUTERS
Διαφήμιση

Το θαλάσσιο οικοσύστημα στο Κάπρι της Ιταλίας απειλείται από το παράνομο ψάρεμα και τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των σκαφών. Τοπικοί πολιτικοί του νησιού της Ιταλίας, παροτρύνουν την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα προστατευόμενο θαλάσσιο απόθεμα γύρω από αυτό.

Υποβρύχιοι βράχοι που περιβάλλουν το Κάπρι, ένα λαμπερό τουριστικό θέρετρο της Νάπολης, είναι γεμάτα με τρύπες από ψαράδες που συλλέγουν παράνομα μύδια ημερησίως, σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας.

Τα πολύτιμα οστρακοειδή πωλούνται έως και 200 ​​ευρώ (241,34 $) ανά κιλό στη μαύρη αγορά.

Μια τριετής αστυνομική έρευνα διέλυσε δύο οργανώσεις που χρησιμοποιούσαν τρυπάνια και σφυριά για τη συγκομιδή των οστρακοειδών από τα βράχια, συμπεριλαμβανομένων των τριών σχηματισμών “Faraglioni” που είναι σύμβολο του νησιού, στα νοτιοανατολικά του παράλια.

Οι επιπτώσεις της παράνομης αλιείας στην ακτή του Κάπρι είναι απόρροια των εκατοντάδων μηχανοκίνητων σκαφών που μολύνουν τα γύρω νερά κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Κάπρι

Το Κάπρι εδώ και καιρό αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους πλούσιους και διάσημους, συμπεριλαμβανομένων των αστεριών του Χόλιγουντ και της επιχειρηματικής ελίτ της Ιταλίας.

“Αποφασίσαμε να προστατεύσουμε το οικοσύστημά μας όχι μόνο λόγω της παράνομης αλιείας μυδιών, αλλά και επειδή όλο και περισσότερα σκάφη έχουν φτάσει στην ακτή μας τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε η Paola Mazzina, τοπικός σύμβουλος του Κάπρι.

Μάλιστα, η Mazzina δήλωσε ότι εργάζονται για την εισαγωγή περιορισμών στην πρόσβαση με πλοίο στον κόλπο Marina Piccola, μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τα σκάφη. 

Πηγή: reuters

Διαφήμιση