Αρχική COVID-19 Έκκληση για εμβολιασμό στους άνω των 50 – Στα 10.000 τα ενεργά...

Έκκληση για εμβολιασμό στους άνω των 50 – Στα 10.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

0
κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πτωτική πορεία της τάξης του 5% σημειώνεται στα κρούσματα, ενώ σταδιακά παρατηρείται αποσυμπίεση του ΕΣΥ, μέσω της μείωσης τόσο σε νέες εισαγωγές, όσο και τη σταδιακή μείωση διαδωληνωμένων, σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε και με τη συμμετοχή του Επίκουρου Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, αλλά και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ενώ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δε συμμετείχε όπως αναμένονταν στην ενημέρωση, καθώς βρισκόταν για να συνδράμει στη μεγάλη πυρκαγιά της Κορινθίας που έχει εξαπλωθεί έως τα Μέγαρα.

Όπως σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, προβληματίζει η αργή μείωση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, όπου τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν επικίνδυνα τις 10.000 ενώ στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 2.000.

Ενώ ανησυχία προκαλεί και το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζουν, η Αιτωλοακαρνανία, η Λάρισα, η Αχαΐα και η Μαγνησία. «Τα νούμερα θα πρέπει να μας θυμίζουν τη σημαντική διασπορά του ιού», τόνισε.

Αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στις νεότερες ηλικίες

Ακόμα, προβληματίζει η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 39 έτη. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι τη βδομάδα 10-16 Μαΐου το 31% των νέων κρουσμάτων αφορούσε νέους 20-40 ετών.

«Η αυξημένη κινητικότητα μας τη διάρκεια του Πάσχα σε συνδυασμό με την επανέναρξη πολλών δραστηριοτήτων έχει σαν αποτέλεσμα την μη μείωση των νέων κρουσμάτων με τον ρυθμό που θα θέλαμε», συμπλήρωσε.

Ενώ, εκτιμά ότι τα self test αυξάνουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι την προηγούμενη βδομάδα είχαμε 6.500 νέα κρούσματα από self test.

Έκκληση για εμβολιασμό στις μεγαλύτερες ηλικίες

«Ο αριθμός των εισαγωγών δεν μειώνεται όσο θα θέλαμε» συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι η μέση ηλικία των εισαγωγών είναι τα 66 έτη και απηύθυνε έκκληση στους άνω των 50 να εμβολιαστούν. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι “άλλο χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο των μέτρων προστασίας».

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση