Αρχική Καταστροφές Μέγαρα: Κάηκε το οινοποιείο – Εκκενώθηκαν και τα Παπαγιαννέικα

Μέγαρα: Κάηκε το οινοποιείο – Εκκενώθηκαν και τα Παπαγιαννέικα

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ / ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΥΚΑΝΕΑΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από τον οικισμό Πευκανέα, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από το Σχιστό Λουτρακίου επεκτάθηκε με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα καίει για δεύτερο 24ωρο. Για την κατάσβεση της επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Ολυμπος", 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το μέγεθος της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από το Σχίνο Κορινθίας και ενισχύεται από τους άνευ προηγουμένου ανέμους, έχοντας προκαλέσει πλέον καταστροφές και στα Μέγαρα Αττικής. Ενώ, πριν από λίγο εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός Παπαγιαννέικα.

Η φωτιά έφτασε και στο οινοποιείο του “Κτήμα Εύχαρις”, το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με το korinths tv, δεν υπήρξεαν τραυματίες, ωστόσο στο χώρο βρισκόταν και η κύρια κατοικία των ιδιοκτητών η οποία παραδόθηκε και αυτή στις φλόγες, μαζί με τα σταθμευμένα οχήματα γύρω από το κτήμα.

Οινοποιείο korinthostv
Φωτό του Οινοποιείου από το korinthostv.gr

Μετά την άμεση παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστικής, ο 75χρονος ιδιοκτήτης είναι καλά στην υγεία του, ο οποίος αναφέρει το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής και μηχανημάτων κόστους εκατομμυρίων. Ενώ, αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από αρμόδια υπηρεσία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης: “Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης”.

Τα Παπαγιαννέικα εκκενώθηκαν

Στο μεταξύ δόθηκε εντολή στην Πυροσβεστική για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων και εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους τα Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα. Εφόσον, ο καιρός βοηθά στην εξάπλωση της φωτιάς και έχει σημειωθεί αναζωπύρωση κατά τόπους.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ / ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΥΚΑΝΕΑΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Αποθήκευση Φωτογραφίας
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ / ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΥΚΕΝΕΑΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

 

 

Διαφήμιση