Αρχική COVID-19 AstraZeneca και J&J: Μπορεί να μπει τέλος στις θρομβώσεις;

AstraZeneca και J&J: Μπορεί να μπει τέλος στις θρομβώσεις;

0
εμβόλιο, κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το μυστήριο που πλανάται γύρω από τις θρομβώσεις που εμφανίζονται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά της Covid ισχυρίζονται πως έλυσαν Γερμανοί επιστήμονες.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την έρευνα τους μία μικρή διόρθωση στα συγκεκριμένα εμβόλια αδενοϊού είναι αρκετή προκειμένου να μπει τέλος στα περιστατικά θρομβώσεων.

Μάλιστα, όπως σημείωσε και ο καθηγητής Φαρμακευτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γκαίτε και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ρολφ Μάρσαλεκ, μιλώντας στο OPEN:

“Έχουμε αναλύσει τα δεδομένα αυτά στην ακίδα πρωτεΐνης του ίδιου του ιού και η δομή είναι παρόμοια με το αντιγόνο της AstraZeneca. Δεν έχουμε ελέγξει την αλληλουχία του J&J ακόμα, αλλά η τροποποίηση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στα δύο εμβόλια. Είμαι σε επικοινωνία με την Johnson & Johnson. Με την AstraZeneca δεν έχω επικοινωνία“.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το πρόβλημα φέρεται να σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν τα δύο εμβόλια, προκειμένου να μεταφέρουν την πρωτεϊνική ακίδα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ορισμένα κύτταρα της πρωτεΐνης των εμβολίων δημιουργούν μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου πραγματοποιείται η σημαντική ανοσοποίηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμβόλια στέλνουν την ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττατικό υγρό (κυτοσόλη) όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα τμήματά της να σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη.

Αντί γι’ αυτό, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και “διαρρέονται” στο σώμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θρόμβοι στο αίμα σε περίπου 1 στους 100.000 ανθρώπους.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση