Αρχική Διάστημα Lockheed Martin & General Motors συνεργάζονται για την επιστροφή της Αμερικής στη...

Lockheed Martin & General Motors συνεργάζονται για την επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη

0
φεγγάρι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς σεληνιακών οχημάτων, με σκοπό τη μεταφορά αστροναυτών στην επιφάνεια του φεγγαριού, συνεργάστηκαν δύο αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί, η αμυντική-αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed και η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Τα νέα ρόβερ του προγράμματος Artemis για την επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη, θα εξερευνήσουν και θα διεξαγάγουν επιστημονικά πειράματα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία rover.

Η NASA αναζήτησε βιομηχανικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη ενός Lunar Terrain Vehicle (LTV) που θα επιτρέψει στους αστροναύτες να εξερευνήσουν τη σεληνιακή επιφάνεια πιο μακριά από ποτέ.

Το LTV είναι ο πρώτος από πολλούς τύπους οχημάτων επιφανειακής κινητικότητας που απαιτούνται για το πρόγραμμα Artemis της NASA.

Μάλιστα, τα νέα ρόβερ θα έχουν σημαντική ενεργειακή αυτονομία και δυνατότητα να κινηθούν σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από ό,τι εκείνα του ιστορικού προγράμματος Apollo της δεκαετίας του 1970, τα οποία δεν είχαν ξεπεράσει τα 7,6 χιλιόμετρα από το σημείο προσσελήνωσης.

Σημειώνεται ότι, η General Motors είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη των οχημάτων του Apollo, ενώ η Lockheed Martin έχει κατασκευάσει πολλά αμερικανικά διαστημικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής, οι δύο εταιρείες δεν έχουν υπογράψει επίσημη συμφωνία με τη NASA, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν τα οχήματα και σε άλλους πιθανούς πελάτες που κοιτούν προς το φεγγάρι.

Επιπλέον, οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό των ρόβερ τους, ενώ περιμένουν πρώτα τη NASA να δώσει, αργότερα εντός του έτους, περισσότερα στοιχεία για το τι περιμένει από τα ρόβερ. Σίγουρα τα ανοικτά οχήματα θα πρέπει να μεταφέρουν δύο αστροναύτες και να  ανταποκρίνονται σε ανώμαλο έδαφος.

Διαφήμιση