Αρχική COVID-19 Αλ. Μπουρλά: Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου και χάπι για τον Covid-19

Αλ. Μπουρλά: Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου και χάπι για τον Covid-19

0
BOURLA ALBERT
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά και την κυκλοφορία χαπιού κατά του Covid-19 προανήγγειλε ο Άλπερτ Μπουρλά, στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, απαντώντας στα ελληνικά στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, δήλωσε ότι “τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν όλες τις μέχρι στιγμής μεταλλάξεις”. Για τη διάρκεια του εμβολίου ανέφερε ότι είναι έξι μηνών.”Πιστεύω ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση -του υπάρχοντος εμβολίου- στους 9-12 μήνες” ανέφερε. Εξήγησε, επίσης, ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των ετήσιων εμβολιασμών.

pill3
Εικόνα: UNSPLASH/Julia Zolotova

Νέο φάρμακο

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται ήδη στο στάδιο παρασκευής ειδικού φαρμάκου κατά του Covid-19. Θα είναι σύντομα διαθέσιμο. “Η επιστήμη είναι σαν τον έρωτα. Μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση και τη μεγαλύτερη αποτυχία” ανέφερε. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναμένουμε ότου ολοκληρωθούν οι κλινικές έρευνες.

Πατέντα εμβολίων – Ηγεμονικοί στόχοι

«Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειάζονταν 2-3 χρόνια για να στηθεί η απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισ.» δήλωσε ο κ. Μπουρλά.  Όσο για τις οικονομικές ανισότητες που καθιστούν μη προσβάσιμο το εμβόλιο σε χώρες του τρίτου κόσμου, είπε ότι η εταιρεία του παρέχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους. “Αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν”. Στόχος της Pfizer για φέτος είναι να φτάσει τα 3 δισ. δόσεις εμβολίων το 2021 και τα 4 δισ. το 2022. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα και τον ηγεμονικό ρόλο που διεκδικεί η εταιρεία. Ο στόχος της ταυτίζεται με το 50% των δόσεων για τον εμβολιασμό του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού ετησίως.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση