Αρχική Ζώα Ινδία: 18 άγριοι ελέφαντες πέθαναν μυστηριωδώς – Διενεργείται έρευνα

Ινδία: 18 άγριοι ελέφαντες πέθαναν μυστηριωδώς – Διενεργείται έρευνα

0
cctv twitter upload 18 ελέφαντες
Από την ανάρτηση του CCTV Pacific Asia στο twitter η σπαρακτική εικόνα ενός από τους νεκρούς ελέφαντες που έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς 14.05.21
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μυστήριο παραμένει ο μαζικός θάνατος 18 ασιατικών άγριων ελεφάντων που βρέθηκαν νεκροί στην προστατευόμενη δασική περιοχή Κουντόλι, του κρατιδίου Άσαμ της Ινδίας. Ενώ, οι εικόνες από το περιστατικό είναι σπαρακτικές.

Το σημείο που βρέθηκαν οι ελέφαντες, μεταξύ των οποίων και 5 μικρά ελεφαντάκια, βρίσκεται 160 χλμ από τη Ντισπούρ που είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου, ενώ τη σχετική ανακοίνωση έκανε στο Reuters ο υπεύθυνος αξιωματούχος για την άγρια ζωή, Μ. Κ. Γιαντάβα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCTV Asia Pacific και τη σχετική ανάρτηση του καναλιού στο twitter, ως πιθανή αιτία θανάτου εξετάζεται το ενδεχόμενο κεραυνών που θα διαπιστωθεί εάν έπεσαν στην περιοχή:

Σύμφωνα με τον υπουργό Δασών και Άγριας Ζωής του Άσαμ, Παριμάλ Σουκλαμπαϊντίγια, έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό. Ενώ, δασοφύλακας ανέφερε ότι είχαν πέσει κεραυνοί στην περιοχή το προηγούμενο βράδυ, καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη καμένων δέντρων.

Δε μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα δηλητηρίασης

Σύμφωνα με τη The Guardian, πάντως, γνωστός οικολόγος που βρέθηκε στο σημείο, αναφέρει ότι δε θα πρέπει να βιαστούμε σε συμπεράσματα πριν τη διενέργεια αυτοψίας, καθώς από τις εικόνες δε μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο δηλητηρίασης, καθώς δε μοιάζουν για ζώα που έχουν χτυπηθεί από κεραυνό.

Το 60% του Ασιατικού Άγριου Ελέφαντα ζει στην Ινδία

Η Ινδία αποτελεί σπίτι για σχεδόν 30.000 ελέφαντες, που αποτελούν περίπου το 60% του πληθυσμού του Ασιατικού Άγριου Ελέφαντα.

Τουλάχιστον 6.000 από αυτούς εκτιμάται ότι ζουν στο Άσαμ και συχνά παρατηρείται να βγαίνουν από το δάσος προς αναζήτηση τροφής.

 

Διαφήμιση