Αρχική COVID-19 7,4 δισ. δολάρια για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στις ΗΠΑ

7,4 δισ. δολάρια για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στις ΗΠΑ

0
HOSPITAL2
Εικόνα: UNSPLASH/Adhy Savala
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επενδύσεις 7,4 δισ. δολαρίων πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας Covid-19Η ενίσχυση του αμερικανικού συστήματος υγείας αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να δείξει ότι καταδικάζει και παύει τις αποφάσεις του προκατόχου του στο Λευκό Οίκο. Και παράλληλα να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση Ομπάμα.

Υπέρ της δημόσιας υγείας

Η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη και θωράκιση του συστήματος υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) μελέτησαν τις επενδύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Τα 7,4 δισ. δολάρια προορίζονται για προσλήψεις εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας. Όχι μόνον για τον Covid-, αλλά και για τις μελλοντικές κρίσεις υγείας.

Έγκριση από το Κογκρέσο

Τα χρήματα θα προέλθουν από το πακέτο ανακούφισης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Μάρτιο 2021. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε ότι 4,4 δισ. δολάρια προορίζονται για την ενίσχυση των επιβαρημένων από την πανδημία τμημάτων δημόσιας υγείας. Αναμένεται πρόσληψη ειδικών στα λοιμώδη νοσήματα για ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων, διαχείριση κρουσμάτων και διερεύνηση των νέων συρροών κρουσμάτων. Καθώς και για πρόσληψη σχολικών νοσοκόμων που θα βοηθήσουν στην ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

medical
Εικόνα: UNSPLASH/
Bill Oxford

Μερικά από τα χρήματα θα διατεθούν επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Επιδημίας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα υπόλοιπα 3 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης για την εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό του εργατικού δυναμικού της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Οι τοπικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας είχαν χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού τους εργατικού δυναμικού από το 2008 μέχρι το 2020. Απελύθησαν, δηλαδή, 60.000 εργαζομένοι, σύμφωνα με εθνικές ενώσεις υπαλλήλων υγείας. Επιπλέον, η κύρια πηγή ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των οργανισμών – ο προϋπολογισμός ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης των CDC – είχε μειωθεί κατά 30% από το 2003. Πρόσφατη έκθεση του Trust for America’s Health αναδεικνύει ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ επηρέασε τη μη ικανοποιητική αντίδραση της χώρας έναντι του Covid-19.

Αναγκαία η ετήσια επιχορήγηση

Σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να διασφαλιστεί μια ετήσια επιχορήγηση 4,5 δισ. δολαρίων στη δημόσια υγεία, ώστε το σύστημα υγείας να προετοιμαστεί για μελλοντικές κρίσεις. Η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει μια τέτοια χρηματοδότηση, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση από το Ίδρυμα Robert Wood Johnson και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί ουσιαστικά στην αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών για τη βελτίωση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας. Επιπλέον, το 72% πιστεύει πως οι δραστηριότητες των οργανισμών δημόσιας υγείας είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντικές για την υγεία των Αμερικανών πολιτών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση