Αρχική COVID-19 Τη Δευτέρα ξεκινούν εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson – Για ποιους...

Τη Δευτέρα ξεκινούν εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson – Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ COVID19 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ COVID19 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε συνέχεια της είδησης ότι η Johnson & Johnson ξεκίνησε τη Δευτέρα τη διανομή εμβολίων της κατά της covid-19 εντός της E.E., ήρθε η ενημέρωση από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ότι την Τετάρτη θα παραδοθούν και στην Ελλάδα.

Ενώ, από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, οι 33.600 δόσεις του J&J, θα ενισχύσουν το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Παράλληλα, για τις 16 έως τις 19 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για την κατηγορία των 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο Μ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται για 800.000 περίπου άτομα, και ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει ανά κατηγορία υποκείμενου νοσήματος. Για παράδειγμα άτομα που πάσχουν από ζακχαρώδη διαβήτη μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μια ημέρα μετά από αυτούς με κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα.

Στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών.

Ενώ, στις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα των 50-54 ετών.

Σταδιακά, η πλατφόρμα θα ανοίγει και για επόμενες ηλικιακές κατηγορίες, ώστε τον Ιούνιο να μπορέσουν να εμβολιαστούν και οι νεότεροι.

H εμβολιαστική κάλυψη στο 7%

Συνολικά στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2.210.000 εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, 1.468.000 πολίτες έχουν κάνει την 1η δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 14%.

Ενώ, 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7%.

Παράλληλα, ο Μ. Θεμιστοκλέους εκτιμά ότι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της AstraZeneca όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες. Ενώ, νωρίτερα η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως θα εφαρμοστεί η σχετική σύσταση για εμβολιασμό άνω των 30 ετών.

Ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ιδιώτες γιατροί, είτε φαρμακοποιοί, ώστε να παρέχουν κι αυτοί δόσεις εμβολίων. Ωστόσο, σημείωσε πως είναι κάτι που θα εξεταστεί στη συνέχεια.

Τέλος, η κυρία Θεοδωρίδου, ερωτηθείς για τους ανοσοκατεσταλμένους, που μετά την 1η δόση με εμβόλια mRNA εμφανίζουν αντισώματα σε ποσοστό 17%, ενώ μετά τη 2η δόση σε ποσοστό 45%, είπε ότι δεν αποκλείεται και στη χώρα μας 3η δόση που θα έχει ενισχυθεί για τυχόν μεταλλάξεις, είτε 3η επαναληπτική δόση, σύμφωνα με το παράδειγμα άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ που είναι πολύ μπροστά στους εμβολιασμούς.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση