Αρχική COVID-19 Johnson & Johnson: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των εμβολίων της στην Ε.Ε.

Johnson & Johnson: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των εμβολίων της στην Ε.Ε.

0
Εμβόλιο Janssen J&J
Εμβόλιο Janssen J&J Φωτο AP
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την παράδοση του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της covid-19 στις χώρες της Ε.Ε, άρχισε σήμερα η Johnson & Johnson, με τις πρώτες δόσεις να φεύγουν τη Δευτέρα από τις αποθήκες της, σύμφωνα με ανακοινώσεις τόσο της εταιρείας, όσο και αξιωματούχων της Ένωσης.

Στον αρχικό σχεδιασμό οι παραδόσεις θα είχαν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα, αλλά μεσολάβησαν καθυστερήσεις που προέκυψαν στη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου.

«Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα», δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

55 εκατ. δόσεις ως το τέλος Ιουνίου

εμβολιαστικά κέντρα
Εμβολιαστικά κέντρα – Ελλάδα

Συνολικά αναμένονται να παραδοθούν 55 εκατομμύρια δόσεις της J&J στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με δηλώσεις του επίτροπου Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν, νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες» ανέφερε σχετικά ο Π. Λίζε, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την ίδια την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Η εταιρεία πάντως, επιβεβαίωσε σήμερα την εκκίνηση παραδόσεων σε Ε.Ε., Νορβηγία και Ισλανδία, χωρίς κάποιο σχόλιο για τον αριθμό των παραδόσεων τον Απρίλιο ή το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, ανέφερε ότι προγραμματίζει την παράδοση 200 εκατ. δόσεων σε Ε.Ε., Νορβηγία και Ισλανδία εντός του 2021.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση