Αρχική COVID-19 Πελώνη: Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του...

Πελώνη: Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca αν υπάρξει ηλικιακός περιορισμός

0
Εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για ηλικιακό περιορισμό στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, αυτή δεν θα αφορά όσους έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση, ανέφερε η κυβέρνηση εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ενώ, όπως υπογράμμισε, διαμηνύοντας την τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, “σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.”

“Είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό, τοποθετήθηκε σχετικώς ο  προχθές, ο ΕΟΦ, σημειώνοντας πως τα οφέλη υπερτερούν τού όποιου κινδύνου“.

Μάλιστα, η ίδια έκανε αναφορά και στο παράδειγμα της Βρετανίας, όπου έχουν εμβολιαστεί 18,1 άτομα με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχουν καταγραφεί μόλις 30 περιστατικά θρομβώσεων.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί κάποια διστακτικότητα από κάποιες ηλικιακές ομάδες, ως προς την διέλευση στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίηση η Πελώνη, ο επταήμερος μέσος όρος ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι στο 93%, ωστόσο, παρατήρησε πως υπάρχει κάποια διστακτικότητα από κάποιες ηλικιακές ομάδες γενικώς για τα εμβόλια.

Τέλος, όσο αφορά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και παίρνει τα εμβόλια που είναι εγκεκριμένα στο ποσοστό που μας αναλογεί.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση