Αρχική Διάστημα Κίνα: Κατασκευάζει και πέμπτο διαστημικό κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων

Κίνα: Κατασκευάζει και πέμπτο διαστημικό κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων

0
διάστημα
Διαφήμιση

Οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητες της Κίνας για κατάκτηση του διαστήματος, αποδεικνύονται για ακόμα μία φορά, καθώς η χώρα ετοιμάζει την κατασκευή του πέμπτου διαστημικού κέντρου, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας αναμενόμενης “έκρηξης” στην εκτόξευση εκατοντάδων δορυφόρων τα επόμενα χρόνια.

Το ανερχόμενο διαστημικό κέντρο θα κατασκευάσει μία εταιρεία μηχανικής στην ανατολική επαρχία Zhejiang, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό την 1η Απριλίου, για την κατασκευή του εκθεσιακού χώρου στην πόλη Ningbo, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του “Ningbo Free Trade Zone, όπως διαμηνύει το Reuters.

Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης τμήμα του κέντρου ελέγχου και μια μονάδα συναρμολόγησης και δοκιμών. Η πόλη του Νίνγκμπο θα επενδύσει στο έργο 20 δισ. γουάν (2,6 δισ. ευρώ).

Το νέο διαστημικό κέντρο, το οποίο θα είναι σε θέση να στηρίξει 100 αποστολές το χρόνοέχει ευνοϊκό πλάτος για εκτοξεύσεις πυραύλων, συγκρίσιμο με το Cape Canaveral, έδρα του Διαστημικού Κέντρου Kennedy στη Φλόριντα.

Μάλιστα, η Κίνα ενδέχεται τα επόμενα χρόνια να εκτοξεύει περισσότερους από 1.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, ανέφερε η κρατική εταιρεία Global Times την Τετάρτη, επικαλούμενη έναν εμπειρογνώμονα της διαστημικής βιομηχανίας

Βέβαια, για να καλύψει τη ζήτηση για εκτοξεύσεις, η Κίνα θα πρέπει να κατασκευάσει μεγαλύτερους πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους δορυφόρους ή να χτίσει περισσότερα κέντρα εκτόξευσης ή και τα δύο.

Η Κίνα διαθέτει σήμερα τέσσερις τοποθεσίες εκτόξευσης, τρεις στην ενδοχώρα και μία στο νότιο νησί Hainan. Η Κίνα ξεκίνησε 39 αποστολές το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας μη επανδρωμένης έρευνας στον Άρη, και αναμένεται να δει περισσότερες από 40 εκτοξεύσεις φέτος, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωση.

 

Διαφήμιση