Αρχική COVID-19 Πελώνη: Περισσότερα από 900.000 χιλιάδες self test σε εργαζόμενους – Mέχρι σήμερα...

Πελώνη: Περισσότερα από 900.000 χιλιάδες self test σε εργαζόμενους – Mέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί

0
Πελώνη
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επέστρεψαν σήμερα στα θρανία οι μαθητές Λυκείου, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής σε όλη τη χώρα, με σύμμαχο τα self test, που ως στόχο έχουν, όπως επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, την “έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση ολιγοσυμπτωματικών και ασυμπτωματικών, έτσι ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης“.

“Το γεγονός ότι παραλήφθηκαν περισσότερα από 380.000 τεστ μέσα σε 3 ημέρες και έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις του πληθυσμού μαθητών και καθηγητών, δείχνει τη σημαντική ανταπόκρισή τους στο μέτρο,” αναφέρει χαρακτηριστικά η Πελώνη.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει “613 μαθητές και καθηγητές, κατά βάση ασυμπτωματικοί βρέθηκαν θετικοί με το self test“.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα των self test μαθητών και καθηγητών “θα συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ” και ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα είναι απόρροια έγκαιρης διάγνωσης και όχι επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Περισσότερα από 900.000 χιλιάδες τεστ σε εργαζόμενους

Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα θα διατεθούν και περισσότερα από 900.000 χιλιάδες self test, σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, την δικαιοσύνη, όπως τόνισε η  Πελώνη, ενώ επισήμανε πως θα εξεταστεί αν η χρήση τους θα είναι υποχρεωτική εντός της εβδομάδας.

Λιανεμπόριο

Έπειτα, ανέφερε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα, με ραντεβού εντός και εκτός καταστήματος και στη Θεσσαλονίκη με ραντεβού εκτός καταστήματος, καθώς όπως ανέφερε η Πελώνη “υπάρχει σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων“. Ενώ, όπως ανέφερε στην Κοζάνη, δεν δύναται να ανοίξουν τα καταστήματα.

Εμβολιασμοί

Στην συνέχεια, αναφορικά με τους εμβολιασμούς, η Πελώνη, υπογράμμισε ότι η “η Επιχείρηση Ελευθερία, προχωράει υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια χορηγούνται άμεσα”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, “μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ εκτιμάται πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους υγιείς 40ρηδες” ενώ τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στη διαδικασία εμβολιασμού από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση