Αρχική COVID-19 Νέο δραματικό ρεκόρ διασωληνωμένων – Τα self test το νέο “όπλο” στην...

Νέο δραματικό ρεκόρ διασωληνωμένων – Τα self test το νέο “όπλο” στην αντιμετώπιση της πανδημίας

0
κορονοϊός, νοσοκομεία
Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Υψηλά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων καταγράφει νέο δραματικό ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, σε μία προσπάθεια ελέγχου την πανδημίας και εν όψει του ανοίγματος των λυκείων, τα self tests είναι ήδη διαθέσιμα για τους μαθητές Λυκείου και τους καθηγητές.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.228 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 288.230 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων το 51.4% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 102 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.844 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, νέο δραματικό ρεκόρ σημειώνει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 776 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 64.8% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.825 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 595 (ημερήσια μεταβολή +13.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, υψηλός παραμένει ο αριθμός νέων θανάτων, καθώς 73 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους από Covid το τελευταίο 24ωρο.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.680 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσμαρα γράφημα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).

κρούσματα γράφημα

Μετά από σχεδόν έξι μήνες τηλεκπαίδευσης, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές Λυκείου από της 12 Απριλίου, ενώ όσο αφορά τις αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών, μετατίθενται για μετά το Πάσχα, όπως ξεκαθάρισαν κυβερνητικά στελέχη.

Φυσικά η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με την χρήση των self tests.

Τα self tests θα πρέπει να πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα από μαθητές και καθηγητές και θα πρέπει να τα κάνουν από 24 έως και 48ωρες πριν εμφανιστούν στο σχολείο τους.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση