Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Ξανά στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα – Ξανά στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

0
χαρτης ECDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λιγότερα από 3.000 κρούσματα καταγράφει σήμερα η Ελλάδα έπειτα από πολύ καιρό, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νέων θανάτων παραμένει σταθερά υψηλός. Την ίδια στιγμή ένα αισιόδοξο νέο έρχεται από το ECDC, καθώς η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στο πράσινο χρώμα όσο αφορά τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το 4%, ενώ μάλιστα είναι κορυφαία στην πραγματοποίηση self test στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.759 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 326.395(ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.872 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 822 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 62.8% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.986 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 468 (ημερήσια μεταβολή -15.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 492 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, υψηλός αριθμός νέων θανάτων καταγράφεται για ακόμα μία ημέρα στη χώρα μας, καθώς 75 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.788 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

κρούσματα ηλικία

Πράσινο χρώμα και πάλι για την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, στο πράσινο χρώμα όσο αφορά τον δείκτη θετικότητας, βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα, καθώς είναι κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.
Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης στην πραγματοποίηση self test, καθώς έχυ

Παράλληλα, στον ανανεωμένο χάρτη ECDC που δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη, καταγράφονται δεδομένα που αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας για την περίοδο 15-22 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας βρίσκεται ακόμη στο βαθύ κόκκινο, ενώ στο πορτοκαλί έχει μπει η Ήπειρος.

χάρτης κρούσματα

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

Διαφήμιση