Αρχική Επιχειρείν Γιαρέντης: Για εμάς στον ΔΑΠΕΕΠ κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Γιαρέντης: Για εμάς στον ΔΑΠΕΕΠ κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης

0
PHOTO Ι.ΓΙΑΡΕΝΤΗ

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζετε κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Ένας εορτασμός που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ΄70 και ο στόχος του δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων για τα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σήμερα, η χώρα μας βαδίζει με γοργά και σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη πολιτικών που σέβονται το περιβάλλον τόσο μέσω του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) όσο και μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού.

Για το λόγο αυτό ο ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Εγγυήσεων Προέλευσης), έχει θέσει ως στόχο του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της  Κλιματικής Αλλαγής και να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας σε θέματα Πράσινης Ενέργειας.

Όραμα και αποστολή του είναι:

  • η ικανοποίηση των σύγχρονων προκλήσεων στον χώρο των ΑΠΕ
  • η κοινωνική τους αποδοχή
  •  η ανάπτυξη ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ
  • η ενίσχυση της Πράσινης Ενέργειας της χώρας

Μάλιστα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης, Γιάννης Γιαρέντης: “Στον ΔΑΠΕΕΠ θεωρούμε ηθικό καθήκον μας, προς τις γενιές που θα ακολουθήσουν, να τους παραδώσουμε έναν πλανήτη υγιέστερο από ό,τι τον παραλάβαμε και προς αυτήν τη κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά.”

“Για εμάς κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης.”

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here