Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Πλέον με ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

ΗΠΑ: Πλέον με ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

0
LAX airport
Φωτο: businesstraveller
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα εγγόνια, τους φίλους και την οικογένεια τους μπορούν να δουν και πάλι ταξιδεύοντας με ασφάλεια και χωρίς την υποχρέωση τήρησης καραντίνας κατά την επιστροφή, όσοι Αμερικανοί πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το CDC των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CDC αίρεται η ταξιδιωτική οδηγία που ήθελε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και θεωρείται πως τα ταξίδια πλέον για τους πλήρως εμβολιασμένους ενέχουν “χαμηλή επικινδυνότητα”.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 πριν από το διεθνές τους ταξίδι, εκτός εάν αυτό απαιτείται από την ξένη χώρα – προορισμό τους και τα εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από διεθνή ταξίδια δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, εκτός εάν απαιτείται από πολιτειακές ή τοπικές αρχές.

Ενώ, η ανακοίνωση έρχεται να τονώσει την αμερικανική ταξιδιωτική βιομηχανία που πλήττεται δυσανάλογα από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν μετά από πολύ χρόνο απομόνωσης και μοναξιάς να βρεθούν και πάλι με τα νεότερα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τα εγγόνια τους.

Η ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια παρότρυνσης της 22ας Μαρτίου, από την ένωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Delta Air, United Airlines Southwest Airlines και άλλων εμπορικών ομίλων.

Αναλυτικότερα, το CDC υπογράμμισε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να ταξιδέψουν για να επισκεφτούν τα εγγόνια τους χωρίς να κάνουν τεστ Covid-19 ή να μπουν σε αυτό-απομόνωση αρκεί να ακολουθούν τις συμβουλές των CDC για να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Δε καταργούνται περιορισμοί που αφορούν αλλοδαπούς

Ωστόσο, δεν καταργούνται από την κυβέρνηση, περιορισμοί που απαγορεύουν την είσοδο στις ΗΠΑ σε κυρίως μη Αμερικανούς υπηκόους που έχουν πρόσφατα βρεθεί στην Κίνα, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την πλειοψηφία της Ευρώπης.

Επί τούτου, σχεδόν όλοι οι διεθνείς επισκέπτες που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 πριν ταξιδέψουν στη χώρα.

Δεν αναθεωρήθηκαν οδηγίες για τους μη εμβολιασθέντες

εμβόλιο κορονοϊός«Τα εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε σε όσα αγαπάμε στη ζωή, οπότε ενθαρρύνουμε κάθε Αμερικανό να εμβολιαστεί μόλις έχει την ευκαιρία», αναφέρει η διευθύντρια των Κέντρων, Ροσέλ Γουαλένσκι.

Για τους μη εμβολιασθέντες ισχύει η σύσταση μη απαραίτητων ταξιδιών και η οδηγία δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα από το CDC, εξαιτίας και των επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Ρεκόρ πτήσεων από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ

Επιβάτες αεροπλάνουΣύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών (TSA) καταγράφηκαν 1,56 εκατομμύρια άτομα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, λίγο κάτω από τα 1,57 εκατομμύρια την Κυριακή, το οποίο ήταν το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τον Μάρτιο του 2020. Με την 10/03 να είναι η τελευταία φορά που καταγράφηκαν κάτω από 1 εκατ. επιβάτες.

Ως εκ τούτου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί και αδυνατούν να τηρήσουν τα μέτρα και τις συστάσεις ως έπρεπε.

Η κυβέρνηση πάντως αλλά και το CDC δεν αίρουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας και ισχύει για όλα τα ταξίδια και όλα τα μέσα συγκοινωνίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση