Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Κ. Σκρέκας: Δε θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες για τους δασικούς χάρτες

Κ. Σκρέκας: Δε θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες για τους δασικούς χάρτες

0
δασικοί χάρτες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόσο με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι όλα τα πιθανά σφάλματα θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα είχε συζητηθεί και πάλι εκτενώς, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών του ΥΠΕΝ την Τετάρτη, όπου ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει κανένα κόστος για τους ιδιοκτήτες αγροτικών ιδιοκτησιών που καταχωρήθηκαν ως δασικές, καθώς την όλη διαδικασία ορθής καταχώρησης θα αναλάβει αποκλειστικά η πολιτεία.

Ο κ. Σκρέκας, σε συνέχεια των επαφών αυτών αλλά και της συνάντησης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη. Όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροSelf -testing: Προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Πλέον με ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ