Αρχική COVID-19 AstraZeneca: Υπάρχει σύνδεση με τις θρομβώσεις λέει αξιωματούχος του ΕΜΑ

AstraZeneca: Υπάρχει σύνδεση με τις θρομβώσεις λέει αξιωματούχος του ΕΜΑ

0
εμβόλιο

Σύνταξη: ecozen.gr

Υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZaneca κατά της Covid και των θρομβώσεων στο αίμα, ανέφερε σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ο Μάρκο Καβαλέρι, ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

“Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο, αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καβαλέρι, στην εφημερίδα Il Messaggero.

Μάλιστα, έπειτα συμπλήρωσε, “υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται” και πρόσθεσε ότι ο σύνδεσμος αυτός του εμβολίου με τις θρομβώσεις, θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

“Οι νέες γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν, τις περισσότερες φορές, τις θρομβώσεις αυτές, δεν πλήττονται από τον κορονοϊό με πολύ σοβαρό τρόπο. Άρα στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την σχέση κόστους-οφέλους”.
“Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο”, ανέφερε ο Καβαλέρι κλείνοντας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Πιερπάολο Σιλέρι, μιλώντας στο Radio24, εκτίμησε πως ο ΕΜΑ μπορεί, για μεγαλύτερη προφύλαξη, να υποδείξει την αποφυγή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here