Αρχική COVID-19 Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Πού εντοπίζονται τα 2.219 νέα κρούσματα

Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Πού εντοπίζονται τα 2.219 νέα κρούσματα

0
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς το στόχο μας, να νικήσουμε την πανδημία”, διαμηνύει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που στην Ελλάδα την Πέμπτη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, αναμένουμε περισσότερα εμβόλια τον Απρίλιο, μεταξύ των οποίων 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer, και εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να επιτραπεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών, που έχει ήδη λάβει το “πράσινο φως” και σε άλλες χώρες. Γεγονός που θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς, την ώρα που η μεταδοτικότητα στη χώρα μας έχει αυξηθεί εξαιτίας και της επικράτησης των μεταλλάξεων του SARS-COV-2.

Την ίδια ώρα καταγράφονται 2.219 νέα κρούσματα, αύξηση των διασωληνώσεων με 449 συμπολίτες μας στις ΜΕΘ και 35 νέους θανάτους σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα 1.051 από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική εκ των οποίων τα 254 στο κέντρο της Αθήνας, 195 στον Πειραιά, ενώ τα 257 στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, δεδομένης της σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης, νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ενόψει της σημερινής Τσικνοπέμπτης “που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων, πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί” και πρότεινε να “τσικνίσουμε μόνο με την οικογένειά μας”.

Σήμερα, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -7.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 316 ασθενείς.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των κρουσμάτων

κρούσματα 0403 α

 

κρούσματα 0403 βΟι νέοι θάνατοι την Πέμπτη είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 449 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.389 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς το στόχο

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, όπου πραγματοποιούνται τουλάχιστον 300 εμβολιασμοί ημερησίως, παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού, συνομίλησε με πολίτες που είτε περίμεναν τη σειρά τους είτε μόλις ολοκλήρωσαν τη διαδικασία κι ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «θέλει πολύ προσοχή για να μπορούμε να ξαναρχίσουμε να ανοίγουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Ενώ, τόνισε πως ο κόσμος φαίνεται να έχει καταλάβει πλέον ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως προκύπτει και από τις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας Πατησίων:

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση