Αρχική COVID-19 Ευρωπαϊκός χάρτης κορονοϊού: Στο “κόκκινο” η μισή Ελλάδα

Ευρωπαϊκός χάρτης κορονοϊού: Στο “κόκκινο” η μισή Ελλάδα

0
covid map eu
Εικόνα: ECDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δραματική η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εξαιτίας του αυξανόμενου επιδημιολογικού φορτίου, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Η Ελλάδα βρίσκεται μοιρασμένη σε “κόκκινο” και “κίτρινο“. Την ίδια στιγμή ο δείκτης θετικότητας στην χώρα μας παραμένει στο “πράσινο“, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στο “κίτρινο”.

Χαρακτηριστικά, ο χάρτης που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, δείχνει ότι η χώρα μας βρίσκεται μοιρασμένη σε “κόκκινο” και “κίτρινο” χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο «κόκκινο» βρίσκεται:

  • η Στερεά Ελλάδα
  • η Πελοπόννησος
  • η Δυτική Ελλάδα
  • η Κεντρική Μακεδονία.

Πώς μεταφράζεται το “κόκκινο” και το “κίτρινο” σε ποσότητα κρουσμάτων

Με “κόκκινο” αποτυπώνονται οι περιοχές όπου τα κρούσματα κυμαίνονται από 50 έως 150 ανά 100.000 πληθυσμού και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Με “κίτρινο” αποτυπώνονται οι περιοχές όπου τα κρούσματα  είναι λιγότερα από 50 ανά 100.000 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή οι περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

Δείκτης θετικότητας

Τέλος, αναφορικά με το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο “πράσινο“, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στο “κίτρινο“. Συγκεκριμένα, το “πράσινο” χρώμα για το δείκτη θετικότητας της χώρα μας σημαίνει ότι, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού δηλαδή του 4%. Στον αντίποδα βρίσκεται η υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης θετικότητας είναι μεγαλύτερος από 4.

deiktis thetikotitas map
Εικόνα: ECDC

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση