Αρχική COVID-19 Έκκληση Κ. Μητσοτάκη για τήρηση μέτρων-Ανατροπές στο ωράριο σούπερ μάρκετ-Τι ισχύει με...

Έκκληση Κ. Μητσοτάκη για τήρηση μέτρων-Ανατροπές στο ωράριο σούπερ μάρκετ-Τι ισχύει με το όριο των 2 χλμ.

0
κορονοϊός ερμού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ανατρέπουν το ωράριο των σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα. Οι αλλαγές ξεκινούν από μεθαύριο Σάββατο 6 Μαρτίου.

Τι ισχύει στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχύει:

  • Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  • Οι περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζονται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6.

Εξαιρούνται Αττική και Θεσσαλονίκη

Εξαίρεση, αποτελεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

  • Τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και θα διαρκεί έως τις 5 το πρωί.
  • Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 έως τις 5 το πρωί.

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας συνεπώς ανατρέπουν και το ωράριο στα σούπερ μάρκετ.
Τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 5 προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν πριν την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6.

Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 7, τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμο τους για μία ώρα αργότερα. Δηλαδή στις 6, το απόγευμα.

Δεν ισχύει το όριο των 2 χιλιομέτρων μέσα στον δήμο

Οι αστυνομικοί περιμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για να δουν τι ακριβώς ισχύει, αλλά και για τους τρόπους ελέγχους.
Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θοδωρής Χρονόπουλος.

Και όπως ξεκαθάρισε «τα 2 χλμ δεν έχουν να κάνουν με το όριο στους δήμους. Η μετακίνηση μας μέσα στους δήμους θα επιτρέπεται ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων».
Όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «με τα πόδια αν αντέχουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε. Αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο».

«Κωδικός 4 μία δύσκολη εξίσωση»

Ο κ. Χρονόπουλος χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση» τον κωδικό 4.
«Δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια, είπε.

Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης. Και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Έκκληση Κ. Μητσοτάκη για τήρηση μέτρων

Για την καλή πορεία του εμβολιασμού και το τείχος ανοσίας που χτίζεται ενάντια στον κορονοϊό, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια, μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι εβδομάδες μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας, τονίζει.

Η τελευταία πρόκληση, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι΄ αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας. Ας το αναλογιστούμε και ας το κάνουμε».

«Ξεκινώ με τα καλά νέα, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. Τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Στη χώρα μας, η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Γι΄ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Σήμερα, ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων. Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια.

Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Οι μεταλλάξεις πολιορκούν το σύστημα υγείας

Αναφερόμενος στα ανησυχητικά νέα, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στις μεταλλάξεις.

Όπως είπε αυτές και «πρωτίστως η Βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην επίθεση αυτή απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία».

Διαφήμιση