Αρχική COVID-19 To φάρμακο κλοφαμιζίνη κατά της λέπρας πιθανόν να βοηθάει ασθενείς Covid

To φάρμακο κλοφαμιζίνη κατά της λέπρας πιθανόν να βοηθάει ασθενείς Covid

0
φάρμακο, κολχικίνη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία το φάρμακο κλοφαμιζίνη, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λέπρας, πιθανόν να είναι αποτελεσματικό και κατά του κορονοϊού.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Ινστιτούτου Sanford Burnham Prebys της Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή ανοσολογίας και λοιμωξιολογίας Σουμίτ Τσάντρα, παρουσιάζουν τα προκαταρκτικά ευρήματα στην επιθεώρηση Nature.

Αναλυτικά:

  • το φάρμακο, εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)των ΗΠΑ, λαμβάνεται από το στόμα και θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει μια νέα αντιική θεραπεία για ασθενείς με Covid-19
  • το φάρμακο μειώνει την αναπαραγωγή του κορονοϊού στα κύτταρα των πνευμόνων και άλλων ιστών, μειώνοντας έτσι σε το ιικό φορτίο (τον αριθμό των σωματιδίων του ιού) στους πνεύμονες και όχι μόνο
  • σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη, τα δύο φάρμακα δρουν σε συνέργεια στο να μειώσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά το ιικό φορτίο. Σημειώνεται ότι η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στα τρωκτικά έδειξε ότι μια χαμηλή δόση ρεμδεσιβίρης, μαζί με κλοφαμιζίνη, βελτίωσε σημαντικά τη δυνατότητα να τεθεί ο ιός υπό έλεγχο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση