Αρχική Καταστροφές Εικόνες από την χειρότερη αμμοθύελλα στο Πεκίνο

Εικόνες από την χειρότερη αμμοθύελλα στο Πεκίνο

0
αμμοθύελλα
Εικόνα: REUTERS/THOMAS PETER
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία από τις χειρότερες αμμοθύελλες των τελευταίων ετών, έπληξε χθες το Πεκίνο και περιοχές της βόρειας Κίνας, με τον ουρανό να αποκτάει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα με ορατότητα μικρότερη από 1.000 μέτρα.

Έτσι, οι δείκτες ποιότητας του αέρα, σε μία περιοχή με ήδη υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων, χτύπησαν το καμπανάκι, με την κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία μάλιστα να κηρύσσει τις πληττόμενες περιοχές στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Η πυκνή και έντονη αμμοθύελλα, εκτάθηκε από τη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ έως τις παράκτιες βορειοανατολικές περιοχές.

Αυτό το απόκοσμο γεγονός επηρέασε δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους Κίνας, ενώ όπως αναφέρουν τα Κινεζικά ΜΜΕ πάνω από 340 άτομα αγνοούνται στη γειτονική Μογγολία.

Μάλιστα, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς δεν υπήρχε καλή ορατότητα, ενώ σε πολλές πόλεις τα σχολεία έκλεισαν.

Επιπλέον, οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε ηλικιωμένους και άτομα ευπαθών ομάδων, στο Πεκίνο και στις γύρω περιοχές, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σφοδρή αμμοθύελλα οφείλεται στη μεγάλης κλίμακας αποψίλωση των δασών στην Κίνα.

Διαφήμιση