Αρχική COVID-19 Τεχνητός “ήλιος” στη μάχη κατά του κορονοϊού

Τεχνητός “ήλιος” στη μάχη κατά του κορονοϊού

0
urban sun
Διαφήμιση

Έρχεται στην Ολλανδία ένας τεχνητός “ήλιος” που θα μας βοηθήσει να σταθούμε ξανά κάτω από την ίδια ομπρέλα, καθώς όπως εκτιμάται βοηθάει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, που αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας.

Πρόκειται για το έργο “Urban Sun”, μία ακόμα πρωτοπορία του ολλανδού σχεδιαστή Daan Roosegaarde, που απολυμαίνει τον δημόσιο χώρο χρησιμοποιώντας ασφαλές φως UVC.

urban sun daan roosegaarde

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στερήσει παγκοσμίως από τους ανθρώπους τη δυνατότητα κοινωνικής συναναστροφής, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επαφές με τα αγαπημένα πρόσωπα. Η λαχτάρα για το αντάμωμα συγγενών και φίλων είναι μεγάλη. Όλοι περιμένουν με αγωνία την στιγμή που χωρίς φόβο θα μπορούν να σφίξουν στην αγκαλιά τους τους αγαπημένους τους.

Με το πρωτοποριακή αυτή εφεύρεση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία επιστημόνων από την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ιταλία, ο Roosegaarde ελπίζει ότι μπορεί να βάλει ένα υποτυπώδες τέλος στην κοινωνική απομόνωση, προσφέροντας στους ανθρώπους την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να συναντηθούν ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Roosegaarde, τα υπεριώδη φώτα που χρησιμοποιούνται για μετατρέψουν τους εξωτερικούς χώρους σε ασφαλέστερους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τη νύχτα και οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες παρ’ αυτά και να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι, το μεγαλύτερο μέρος του υπεριώδους φωτός είναι βλαβερό για το ανθρώπινο δέρμα αλλά οι επιστήμονες έχουν βρει ένα μήκος κύματος που καταστρέφει έως και το 99,9% των σωματιδίων του ιού, χωρίς να βλάπτει ανθρώπους ή ζώα.

Μέχρι στιγμής η πρωτοποριακή εφεύρεση, που υποστηρίζεται από Ολλανδικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνίας, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.

grow
Εικόνα: Image: GROW/Ruben Hamelink and Daan Roosegaarde

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη εφεύρεση του Daan Roosegaarde, δεν είναι η μοναδική φορά που χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία για να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ανθρωπότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο του GROW, που προωθεί και τονίζει τη σημαία της καινοτομίας στη δημιουργία βιώσιμης γεωργίας.

Πηγή: weforum.org

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση