Αρχική COVID-19 Σπάει το φράγμα των 700 διασωληνωμένων – Ανεπαρκές το οξυγόνο στο “Αττικό”

Σπάει το φράγμα των 700 διασωληνωμένων – Ανεπαρκές το οξυγόνο στο “Αττικό”

0
κορονοϊός - ΑΕΠ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων κατέγραψε η χώρα μας, με τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ να έχουν σπάσει πλέον το φράγμα των 700. Η κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής φαντάζει σουρεαλιστική, με αρκετούς ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το γεγονός ότι στο νοσοκομείο “Αττικό” ασθενείς μεταφέρονται από κλινική σε κλινική προκειμένου να βρουν οξυγόνο.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.588, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 247.992 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων το 51.5% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, αρνητικό ρεκόρ καταγράφει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 706 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 64.9% είναι άνδρες. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ που έχει καταγράψει η χώρα μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.643 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή -7.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, σταθερά υψηλοί παραμένει ο αριθμός νέων θανάτων, καθώς 52 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.701 θάνατοι στη χώρα μας, εκ των οποίων το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός γράφημα

Χωρίς αρκετό οξυγόνο το “Αττικό”

Την ίδια στιγμή ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Αττικής, καθώς όπως αναφέρει και ο Μιχάλης Γιαννάκος στο “Αττικό” δεν επαρκεί το οξυγόνο εξαιτίας του ότι οι μολυσμένοι από covid ασθενείς που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεπερνούν τους 250. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακινούνται οι ασθενείς από κλινική σε κλινική προκειμένου να βρεθεί οξυγόνο για να τους χορηγηθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το “Αγία Όλγα” που εφημερεύει τώρα έχει κατειλημμένες όλες τις κλίνες κορονοϊού. 

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση