Αρχική COVID-19 76% η αποτελεσματικότητά του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid

76% η αποτελεσματικότητά του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid

0
εμβόλιο - κορονοϊός - τρίτη δόση
Διαφήμιση

Αποτελεσματικότητα κατά 76% στην πρόληψη συμπτωματικών κρουσμάτων, φαίνεται να έχει το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό, σύμφωνα με μία νέα βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία η οποία επικαλέστηκε επικαιροποιημένα δεδομένα κλινικής δοκιμής η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ, στο Περού και στη Χιλή.

Λίγες ημέρες πριν η εταιρεία είχε δεσμευτεί να ανακοινώσει μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες πρόσφατα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, μετά και από την κριτική που της άσκησε αμερικανικός εποπτικός φορέας.

Σημειώνεται ότι και η ίδια η εταιρεία είχε τονίσει πως ενδέχεται να ανακοίνωσε “παρωχημένα” στοιχεία για το εμβόλιό της. Η φαρμακευτική είχε διαβεβαιώσει τη Δευτέρα ότι το εμβόλιό της ήταν αποτελεσματικό κατά 79% στην πρόληψη συμπτωματικών περιπτώσεων, επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης.

Τα νεότερα δεδομένα αφορούν 190 μολύνσεις μεταξύ των 32.400 συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή, ενώ τα προηγούμενα δεδομένα αφορούσαν 141 μολύνσεις ως την 17 Φεβρουαρίου.

Η AstraZeneca σχεδιάζει να ζητήσει να δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης του προϊόντος της στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, ενώ μάλιστα επέμεινε ότι το εμβόλιο της έχει αποτελεσματικότητα 100% στην πρόληψη σοβαρών ή κρίσιμων περιπτώσεων, καθώς και ότι έχει 85% αποτελεσματικότητα για τα άτομα ηλικίας άνω των 65.

Μπορεί το ποσοστό αυτό αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο της AstraZaneca να είναι αρκετά πιο χαμηλό σε σχέση με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, που η αποτελεσματικότητα τους αγγίζει το 95%, ωστόσο είναι σημαντικό στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής 70 χώρες έχουν βγάλει άδεια επείγουσας χρήσης, αλλά τα προβλήματα στην παραγωγή, οι φόβοι για τις παρενέργειές του και τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του προκαλούν ανησυχία και προβληματίζουν αρκετές χώρες για το αν θα πρέπει να το συμπεριλάβουν στη λίστα με τα εμβόλια που χορηγούν στους πολίτες τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνική Επανάσταση μέσα από μία σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων
Επόμενο άρθροΣπάει το φράγμα των 700 διασωληνωμένων – Ανεπαρκές το οξυγόνο στο “Αττικό”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ