Αρχική Ειδήσεις Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από μία σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από μία σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων

0
Ελληνική Επανάσταση
Εικόνα: archisearch.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, αναδεικνύουν τα πρόσωπα της Επανάστασης, μέσα από μια σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων καθώς και απεικονίσεων αντιπροσωπευτικών στιγμών του Αγώνα, που δημοσιεύθηκαν στη λαϊκή σατιρική εφημερίδα «Νέος Αριστοφάνης» (1882-1899).

Οι χαρακτηριστικές έγχρωμες λιθογραφίες, από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, ήταν σχεδιασμένες από τον Π. Πηγαδιώτη, εκδότη του περιοδικού, και τυπωμένες από το διάσημο Ιταλό A. Grossi στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Η παρουσίαση της συλλογής αυτής εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Το σχετικό βίντεο θα είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες της ΕΣΗΕΑ (www.esiea.gr), του Μορφωτικού Ιδρύματος (www.morfotikoesiea.gr) και της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ (www.vivliothikiesiea.gr) και στο κανάλι της ΕΣΗΕΑ στο YouTube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔυσανεξία στη λακτόζη: 5 συμβουλές για αποτελεσματική αντιμετώπιση
Επόμενο άρθρο76% η αποτελεσματικότητά του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid