Αρχική Ειδήσεις Λαμπεροί οι φετινοί εορτασμοί για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική...

Λαμπεροί οι φετινοί εορτασμοί για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

0
TECHNOPOLIS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πιο λαμπρές από ποτέ αναμένονται οι επετειακές εκδηλώσεις που τιμούν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ολόκληρη η Αθήνα ντύνεται με τα χρώματα της Ελλάδας και την Άνοιξης για να μοιράσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή πολλά μέρη της Ελλάδας τιμούν με επετειακούς στολισμούς τον εορτασμό της ηρωικής επανάστασης.

Έτσι λοιπόν, η πόλη προετοιμάζεται για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες, έχοντας φροντίσει για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

Στο Σύνταγμα ελληνική σημαία 144 τ.μ.

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ. Μία σύνθεση που δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του Δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση, που συμβολίζουν τους αγώνες και την πορεία του έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.

Σύνταγμα

800 σημαίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους, ενώ, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

TECHNOPOLIS
TECHNOPOLIS

Επετειακά στολισμένα σιντριβάνια

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζονται τα σιντριβάνια της πόλης που πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν, με αποκορύφωμα το πλέον συμβολικό σιντριβάνι της Αθήνας στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

Εορταστικά φωτισμένο είναι και το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος.

πλατεία Συντάγματος
Εικόνα: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Λαμπερός στολισμός στο Δημαρχείο Αθήνας

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, με ένα εκπληκτικό 3D mapping, τυλίγεται από την ελληνική σημαία και φωτίζεται από τη λάμψη των χρωμάτων της.

TECHNOPOLIS

TECHNOPOLIS
TECHNOPOLIS

Το Άργος στολίστε το κάστρο της πόλης με μία ελληνική σημαία 200 τ.μ.

Άργος
Εικόνα: Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε στα γαλανά νερά της την γαλανόλευκη ελληνική σημαία.

Δήμος Πειραιά
Εικόνα: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Εντυπωσιακή η επετειακή παρέλαση

Παράλληλα, η κορύφωση των εορτασμών αναμένεται με τη στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Η παρέλαση αναμένεται να μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ζωντανά από την ΕΡΤ, όπου θα εμπλουτίζει την εικόνα με πλάνα από drones.

Εκφωνητές θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας και η Αρχισμηνίας Σοφία Κορμά.

Μάλιστα, για πρώτη φορά θα δούμε αναπαράσταση με έφιππο ντυμένο εύζωνα που θα προπορεύεται ομάδας έφιππων, κρατώντας την σημαία.

Παράλληλα, κάποιες ομάδες του στρατού θα είναι ντυμένες με  παραδοσιακές ενδυμασίες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, ενώ μάλιστα στην παρέλαση θα δούμε και ιστορικά  κειμήλια.

Εν το μεταξύ, αμερικανικών F-16 και σκαφών Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα ανακατασκευασμένο Spitfire, θα πετούν κάνοντας σχηματισμούς.

 

Διαφήμιση