Αρχική COVID-19 Πρόταση για αυστηρό lockdown έως τις 25 Απριλίου – Ναυαγεί το σχέδιο...

Πρόταση για αυστηρό lockdown έως τις 25 Απριλίου – Ναυαγεί το σχέδιο για άνοιγμα της αγοράς

0
Lockdown

Σύνταξη: ecozen.gr

Προς παράταση οδεύει το lockdown μέχρι και τις 25 Απριλίου, μία εισήγηση που έχει τεθεί επί τάπητος και μελετάται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA. Μάλιστα, από ότι φαίνεται η άρση κάποιων από τους περιορισμούς, θα είναι και η τελευταία για το επόμενο διάστημα.

Με την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτική, τις ΜΕΘ να είναι υπερπλήρης και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας να είναι στο “κόκκινο”, το σχέδιο για άνοιγμα της αγοράς φαίνεται να ναυαγεί και η παράταση του lockdown να είναι το πιο πιθανό σενάριο, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει με δηλώσεις του και ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Χαρακτηριστικά, όπως υπογράμμισε ο Σαρηγιάννης: “Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον”.

Ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πρόταση για παράταση του lockdown, είναι ένα σενάριο πολύ πιθανό και θα βρίσκεται στο τραπέζι για όσο καιρό τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται.

Έτσι, λοιπόν, στόχος είναι με την παράταση του lockdown, να οδηγηθούμε σε ένα ολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 26 Απριλίου, χωρίς περιορισμούς.

Μάλιστα, όπως έχουν επισημάνει και οι επιστήμονες στόχος είναι εφόσον ανοίξει η χώρα να μην ξανακλείσει λόγω κορονοϊού.

Ενώ, όπως υπογραμμίζει και ο Σαρηγιάννης: “Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσε να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here