Αρχική COVID-19 Εφιάλτης στα νοσοκομεία – Μάχη για μία κλίνη ΜΕΘ – Γίνεται επιλογή...

Εφιάλτης στα νοσοκομεία – Μάχη για μία κλίνη ΜΕΘ – Γίνεται επιλογή ασθενών

0
ΜΕΘ Eurokinissi
(ΜΕΘ/Eurokinissi)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταματημό δεν έχει η εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία της χώρας, με τον ΕΣΥ να κάνει λόγο για δραματικές προβλέψεις με 750 διασωληνωμένους και τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι έρχονται τα χειρότερα. Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η κατάσταση είναι τέτοια που “πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ” και γίνεται “επιλογή ασθενών”.

Χαρακτηριστικά, οι γιατροί προβλέπουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας στις ΜΕΘ θα αγγίξουν τους 750 ενώ δραματικός θα είναι και ο αριθμός των θανάτων με 70 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους καθημερινά.

Δύσκολες οι εφημερίες στα νοσοκομεία Αττικής

Οι εφημερίες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής είναι δύσκολες, καθώς τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι γεμάτα και ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, μέχρι να βρεθεί άδεια ΜΕΘ.

Μάλιστα, στην Αττική, περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες συμπολίτες μας νοσηλεύονται με κορονοϊό, ενώ 390 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Οι γιατροί και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρα δύσκολης κατάστασης.

Μ. Γιαννάκος: “Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ”

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του:

“Κρίμα από το Θεό αυτό το διαρκές έγκλημα με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής.
Η απάντηση σε ένα κράτος δικαίου ποιος μεταξύ δύο ασθενών επιλέγεται για τη μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ είναι και οι δύο.

Το κράτος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ΜΕΘ. Είχε χρόνο και δεν το έπραξε. Περίμενε να σωθεί η κατάσταση από τις αντικρουόμενες απόψεις των ειδικών και τη πλύση εγκεφάλου. Ένας 70χρονος διασωληνωμένος πέθανε σήμερα το πρωί ευρισκόμενος 5 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινκ. Γιατί δεν εξυπηρετήθηκε; Οι γιατροί του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ έπραξαν το χρέος τους. Τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ. ΜΑΤΑΙΑ.
Επιτέλους κάντε κάτι.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ οκτώ, στο ΕΛΠΙΣ τέσσερεις, στο ΛΑΙΚΟ δύο, στη ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟ δύο, στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ πέντε στη καρδιολογική μονάδα, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ένας, ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ πέντε, στη ΝΙΚΑΙΑ οκτώ, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τέσσερεις κ.α.λ.

Πάνω από 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Δεκάδες επίσης διασωληνωμένα περιστατικά γενικά εκτός ΜΕΘ.
Όπως ενδεικτικά δύο στο ΘΡΙΑΣΙΟ και το ΚΑΤ επειδή μετέτρεψε τις ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού έχει 4 διασωληνωμένα στην αναζωογόνηση.

Κενές κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό εμφανίζονται αυτή τη στιγμή εμφανίζονται δύο στο ΚΑΤ, δύο στο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Είναι υποκρισία να μιλάμε για κενά κρεβάτια ΜΕΘ, για ποσοστά κάλυψης την ώρα που πεθαίνει κόσμος σε λίστα αναμονής.
Και ράντζα. Ράντζα. Ράντζα……….”

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση