Αρχική COVID-19 Ξεπεράσαμε τους 5.000 νοσηλευόμενους – “Πόλεμος” στο ΕΣΥ

Ξεπεράσαμε τους 5.000 νοσηλευόμενους – “Πόλεμος” στο ΕΣΥ

0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεπεράστηκε το “φράγμα” των 5.000 νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, της επιτροπής για την επιχειρησιακή διαχείριση της πανδημίας, όπου συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τρίτης, παρουσιάστηκαν οι 206 επιστρατευμένοι ιδιώτες ιατροί, πλειοψηφικά στον Ερυθρό Σταυρό και το Σισμανόγλειο τα οποία είναι τα δύο τελευταία νοσοκομεία που αφιερώθηκαν σε περιστατικά covid-19, προκειμένου να συνδράμουν. Αναμένεται επίσης να ενισχύσουν και τα νοσοκομεία Τζάνειο, Αττικόν, Ιπποκράτειο, Θριάσιο, και Αγία Όλγα.

Καθώς, δραστικές λύσεις απαιτεί η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που το 251 της Αεροπορίας, αναλαμβάνει από την Τετάρτη εφημερίες του ΕΣΥ για μη covid περιστατικά. Και παράλληλα, ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί ως αποκλειστικά νοσοκομείο περιστατικών κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί χθες τα νέα κρούσματα να ήταν σχετικά μειωμένα, ωστόσο κάναμε εθνικό ρεκόρ διασωληνώσεων με 681 και ρεκόρ θανάτων συγκεκριμένα για το 2021, με 69 απώλειες.

Παράλληλα, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός νοσηλευομένων στη χώρα μας ήταν 4.800 την περίοδο Δεκεμβρίου, έναντι των σημερινών 5.057. Ενώ, από αυτούς, οι 3.903 βρίσκονται σε απλές κλίνες. Τέλος, από τις 576 εισαγωγές που έγιναν το περασμένο 24ωρο, το 58% αφορούν μόνο στην Αττική.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση