Αρχική COVID-19 Self test: Δωρεάν διανομή στα φαρμακεία – Έρχεται πλατφόρμα καταγραφής κρουσμάτων

Self test: Δωρεάν διανομή στα φαρμακεία – Έρχεται πλατφόρμα καταγραφής κρουσμάτων

0
Κρούσματα-Κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έρχονται τα self test για τον κορονοϊό, τα τεστ νέας τεχνολογίας που θα διενεργούνται από το σπίτι. Μάλιστα, θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία, τα οποία δεν θα αμείβονται για την διάθεση των τεστ, καθώς όπως ξεκαθάρισε και ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος, “θα ήταν αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα τεστ που είναι δωρεάν και απλά θα υπάρχει στο ράφι των φαρμακείων προκειμένου να το προμηθεύονται οι πολίτες”. Παράλληλα, στα self test, αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο.

Χαρακτηριστικά, ο Άκης Σκέρτσος έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρχει καμία αμοιβή για για τη διάθεση των τεστ covid από τα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό ξεκαθάρισε ότι “θα ήταν αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα τεστ που είναι δωρεάν και απλά θα υπάρχει στο ράφι των φαρμακείων προκειμένου να το προμηθεύονται οι πολίτες.”

Παράλληλα, ανέφερε ότι “θα υπάρχει ένα συμβολικό, προκαθορισμένο, αντίτιμο για όποιον πολίτη επιθυμεί να τον βοηθήσει ο φαρμακοποιός είτε για τη διενέργεια είτε για την εκπαίδευση του τεστ.”

Επιπλέον, ο υφυπουργός ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα των self test “θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσια δομή για να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης.”

Την ίδια στιγμή, στο θέμα των self test αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογραμμίζοντας ότι “κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα test ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού”.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι τα self test θα προστεθούν στα τεστ που διεξάγονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα καταγραφής των κρουσμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση