Σύνταξη: ecozen.gr
Νέα στοιχεία για την διάρκεια της ανοσίας μετά την ανάρρωση από κορονοϊό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η πιο μακροπρόθεσμη οροεπιδημιολογική μελέτη που έχει διεξαχθεί ως σήμερα στη Γουχάν, σύμφωνα με την οποία μόλις τέσσερα στα δέκα άτομα με αντισώματα ενάντια στον ιό ανέπτυξαν τα άκρως ισχυρά εξουδετερωτικά.
Συγκεκριμένα, η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 9.542 κατοίκους της Γουχάν, της πόλης από όπου ξεκίνησέ η πανδημία έδειξε ότι:
- το 6,9% του πληθυσμού στην πόλη είχε αναπτύξει αντισώματα ενάντια στον νέο κορωνοϊό τον Απρίλιο του 2020
- ενώ το 82% εξ αυτών των ατόμων ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού
Ωστόσο, τα άτομα που πέρασαν ασυμπτωματικά τον κορονοϊό είχαν χαμηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν παρουσιάσει συμπτώματα.
Απίθανο να δημιουργηθεί συλλογική ανοσία μέσω της φυσικής ανοσίας
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε συνοδευτικό σχόλιο της μελέτης το οποίο υπογράφεται από τον καθηγητή Ρίτσαρντ Στράγκνελ και τη δρα Νάνσι Γουάνγκ από το Ινστιτούτο Ντόχερτι στην Αυστραλία: “Ακόμη και σε κοινότητες με υψηλή ενδημικότητα του ιού, η συχνότητα εμφάνισης της COVID-19 είναι συνήθως πολύ χαμηλή ώστε να οδηγήσει σε συλλογική ανοσία τέτοια για να προστατευθεί ο πληθυσμός.
Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η συλλογική ανοσία πιθανώς δεν θα επιτευχθεί μέσω της μετάδοσης του ιού με φυσικό τρόπο σε περιοχές όπου έχουν εισαχθεί μηχανισμοί ελέγχου της πανδημίας. Το γεγονός αυτό δείχνει τη σημασία των αποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού για τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19″.
Ο μαζικός εμβολιασμός η μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας κατά της Covid
Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι ο μαζικότερος εμβολιασμός είναι η γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε μαζική ανοσία και επομένως και στην καθημερινότητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Τσεν Γουάνκ από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και το Ιατρικό Κολέγιο Peking Union, “ο υπολογισμός σχετικά με τον πληθυσμό που έχει μολυνθεί με SARS-CoV-2 και έχει αναπτύξει ανοσία είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να βρούμε τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης και ελέγχου ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα μελλοντικής αναζοπύρωσης της πανδημίας.”
Οι τελευταίες εξελίξεις:
- Νέα μελέτη:Στην αγορά της Γιουχάν και όχι σε εργαστήριο, η προέλευση για την πανδημία του κορονοϊού
- Κίνα: Στο “αρχείο” η έρευνα αναζήτησης για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού
- Δρ.Αν.Μοσχοβάκη: Covid 19 και συχνές λοιμώξεις-Γιατί επιστρέφει συνέχεια;
- Ανατροπή για την Covid-19: Καταργείται η 5νθήμερη καραντίνα-οι συστάσεις κοινές με τη γρίπη
- Δρ.Αν.Μοσχοβάκη: Έχω Γρίπη, Κορωνοϊό ή Κοξάκι;
- Γ. Ατσαλάκης: Ο κορωνοϊός δεν φεύγει …
- Πρωτοχρονιά 2024: Φουλ κορωνοϊός και κοκαΐνη στα λύματα
- Εκρηκτικός συνδυασμός covid 19 και γρίπης-Επιστρατεύονται και πάλι οι μάσκες
- Κίνα: Έξαρση κρουσμάτων πνευμονίας-“Καμπανάκι” από τον ΠΟΥ
- Νυχτερίδες:Στα γονίδια της το μυστικό της ανοσίας σε κορωνοϊό και καρκίνο