Αρχική COVID-19 Νέα έρευνα: Πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία μετά την ανάρρωση από Covid

Νέα έρευνα: Πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία μετά την ανάρρωση από Covid

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα στοιχεία για την διάρκεια της ανοσίας μετά την ανάρρωση από κορονοϊό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η πιο μακροπρόθεσμη οροεπιδημιολογική μελέτη που έχει διεξαχθεί ως σήμερα στη Γουχάν, σύμφωνα με την οποία μόλις τέσσερα στα δέκα άτομα με αντισώματα ενάντια στον ιό ανέπτυξαν τα άκρως ισχυρά εξουδετερωτικά.

Συγκεκριμένα, η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 9.542 κατοίκους της Γουχάν, της πόλης από όπου ξεκίνησέ η πανδημία έδειξε ότι:

  • το 6,9% του πληθυσμού στην πόλη είχε αναπτύξει αντισώματα ενάντια στον νέο κορωνοϊό τον Απρίλιο του 2020
  • ενώ το 82% εξ αυτών των ατόμων ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού
Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “The Lancet”, τέσσερα στα δέκα άτομα με αντισώματα ενάντια στον ιό ανέπτυξαν τα άκρως ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα, τα οποία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν από μελλοντική λοίμωξη.
Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην περίπτωση που κάποιος είχε αναπτύξει τα εξουδετερωτικά αντισώματα, αυτά δεν μειώθηκαν σε διάστημα εννέα μηνών.
Μάλιστα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, τα άτομα που διέθεταν εξουδετερωτικά αντισώματα, συνέχιζαν να εμφανίζουν υψηλούς τίτλους τους από τον Απρίλιο του 2020 ως και τον Δεκέμβριο του 2020 οπότε και ολοκληρώθηκε η μελέτη.

Ωστόσο, τα άτομα που πέρασαν ασυμπτωματικά τον κορονοϊό είχαν χαμηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν παρουσιάσει συμπτώματα.

Απίθανο να δημιουργηθεί συλλογική ανοσία μέσω της φυσικής ανοσίας

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε συνοδευτικό σχόλιο της μελέτης το οποίο υπογράφεται από τον καθηγητή Ρίτσαρντ Στράγκνελ και τη δρα Νάνσι Γουάνγκ από το Ινστιτούτο Ντόχερτι στην Αυστραλία: “Ακόμη και σε κοινότητες με υψηλή ενδημικότητα του ιού, η συχνότητα εμφάνισης της COVID-19 είναι συνήθως πολύ χαμηλή ώστε να οδηγήσει σε συλλογική ανοσία τέτοια για να προστατευθεί ο πληθυσμός.

Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η συλλογική ανοσία πιθανώς δεν θα επιτευχθεί μέσω της μετάδοσης του ιού με φυσικό τρόπο σε περιοχές όπου έχουν εισαχθεί μηχανισμοί ελέγχου της πανδημίας. Το γεγονός αυτό δείχνει τη σημασία των αποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού για τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19″.

Ο μαζικός εμβολιασμός η μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας κατά της Covid

Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι ο μαζικότερος εμβολιασμός είναι η γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε μαζική ανοσία και επομένως και στην καθημερινότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Τσεν Γουάνκ από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και το Ιατρικό Κολέγιο Peking Union, “ο υπολογισμός σχετικά με τον πληθυσμό που έχει μολυνθεί με SARS-CoV-2 και έχει αναπτύξει ανοσία είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να βρούμε τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης και ελέγχου ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα μελλοντικής αναζοπύρωσης της πανδημίας.”

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση